2018-12-04 23:50:37
Φωτογραφία για Έγκλημα στη Ρόδο: Διώξεις για δολοφονία εν ψυχρώ και βιασμό της φοιτήτριας [Βίντεο]
Με βάση την κατάθεση του 19χρονου Αλβανού που ομολόγησε.Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των δραστών..

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, με βάση την κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος και όχι βάσει της ιατριδικαστικής έκθεσης, άσκησε απόψε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας.

Αυτό αποκάλυψε ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου κ. Άκης Δημητριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ακόμη ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με το θύμα, ήταν ο 19χρονος Αλβανός.

Το καινούργιο στοιχείο που προκύπτει είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό της θανούσης, κάτι όμως που με βάση την ιατροδικαστική εξέταση και την επίσημη έκθεση που παραδόθηκε στις αρχές, δεν προέκυπτε μέχρι τώρα ως στοιχείο της υπόθεσης.


Ο 19χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε την ενοχή του, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, όπου ίσως αποκαλύψουν νέες πτυχές της υπόθεσης.

Οι δυο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σε υλικό από κάμερες να κινούνται με την άτυχη φοιτήτρια στη Ρόδο λίγο πριν την εξαφάνισή της. Στην διαλεύκανση της υπόθεσης οδήγησαν τόσο η μοιραία διαδρομή όσο και τα ίχνη DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτήτρια με τους δύο δράστες είχαν ραντεβού στο εξοχικό σπίτι ενός από τους κατηγορούμενους.

Όπως υποστήριξαν οι ίδιοι στις καταθέσεις τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξοχικό υπήρξε κάποια διένεξη, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να τη χτυπήσει στο πρόσωπο με βαρύ, μεταλλικό αντικείμενο. Η κοπέλα λιποθύμησε και οι δράστες θεωρώντας ότι έχει πεθάνει, την έβαλαν στο λευκό βαν και την πέταξαν στα βράχια στην απομακρυσμένη παραλία της Φώκιας στη Λίνδο.

Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό ιατροδικαστικό έλεγχο, η φοιτήτρια ήταν ακόμα ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στη θάλασσα, καθώς καταδεικνύεται ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό.

Πλέον, αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση και οι τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ οι Αρχές θα ξανακάνουν έλεγχο στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 21χρονη, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αντικείμενα των δραστών, ενώ θα γίνει και εξέταση DNA.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς

H κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Διδυμότειχο από όπου καταγόταν. Η σορός της θα μεταφερθεί απόψε από τη Ρόδο όπου σπούδαζε στην Αλεξανδρούπολη.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας βρίσκεται στο Διδυμότειχο και συγκλόνισε με τις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Κρατώντας στα χέρια της παιδικές φωτογραφίες της άτυχης κόρης της ξέσπασε και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να καταδικάσει αυτούς που στέρησαν τη ζωή της κόρης της.

«Να μην το ζήσει μάνα και να μην το βιώσει μέσα στη ψυχούλα της. Έρημα τα πάντα, έρημη φωλιά μου, το πουλάκι μου, η περιστέρα μου, η όμορφη. Το φάγανε! Πάει η Ελένη μου, πάει», είπε.

«Όλος ο ελληνικός λαός να τους καταδικάσει. Με το χειρότερο τρόπο να τους καταδικάσει. Κι όποια μάνα έχει ζήσει αυτό να μην το ξαναζήσει. Να προφυλάξουμε τα παιδιά μας. Μιλάει μια λυπημένη και κομματιασμένη μάνα. Θέλω όλες οι μάνες να προσέχουν τα παιδιά και να μην εμπιστεύονται κανέναν. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της» καταλήγει η μητέρα της άτυχης 21χρονη φοιτήτριας, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

«Είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα», επανέλαβε σήμερα ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη η οποία βρέθηκε νεκρή στα βράχια στη Ρόδο.

Οπως είπε ο κ. Τοπαλούδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπήρχαν από χθες κάποια στοιχεία αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να ενοχλεί τις αρχές. Στις 10 το βράδυ που επικοινώνησε τελευταία φορά μαζί τους τού είπαν ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», διαβεβαιώνοντάς τον ότι μόλις έχουν κάποια στοιχεία θα τον καλέσουν, όπως και έγινε.

Ο κ. Τοπαλούδης είπε ότι στις 01:45 τα ξημερώματα χτύπησε το κινητό του και ήταν άνθρωπος από το Λιμενικό ο οποίος του είπε «το ζήτημα έκλεισα, είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των δραστών

Οι άνδρες της ασφάλειας του λιμενικού σώματος κατάφεραν να εξιχνιάσουν το απίστευτης αγριότητας αυτό έγκλημα, βάζοντας στο μικροσκόπιο των ερευνών τους τις  τηλεφωνικές κλήσεις και το βίντεο ντοκουμέντο από το σπίτι της φοιτήτριας.

Ειδικότερα, οι Αρχές διαπίστωσαν από το υλικό των καμερών που βρίσκονται σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός ατόμου, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν και έπαψε να δίνει σημεία ζωής. Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βανάκι όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.

Πηγή: Newpost.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ