2012-06-09 13:19:00
Φωτογραφία για Χαμόγελα μεν, αλλά...
Πολλούς λόγους να χαμογελά και να αισιοδοξεί, αλλά και κάποιους για να νιώθει πικρία έχει η Εθνική την επομένη του ισόπαλου 1-1 με την οικοδέσποινα Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro 2012.

Η εξαιρετική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, η ισοφάριση με αριθμητικό μειονέκτημα και η παρ’ ολίγον ανατροπή του σκορ δίνουν δικαίωμα στην ελληνική ομάδα το δικαίωμα να ονειρεύεται βάσιμα την πρόκριση στα προημιτελικά. Ωστόσο το χαμένο πέναλτι και ταυτόχρονα η ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου ήταν αρκετά στοιχεία για να μετριάσουν τα χαμόγελα.

Λειψανδρία στην άμυνα

Και ξαφνικά, η καλύτερη γραμμή της Εθνικής αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η αρχή έγινε με την άδικη αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και το μεγαλύτερο κακό ήρθε με τον σοβαρό-όπως αποδείχτηκε αρκετές ώρες μετά τον αγώνα-τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Κι αν ο στόπερ της Βέρντερ θα χάσει μόνο το δεύτερο ματς, την ερχόμενη Τρίτη απέναντι στην Τσεχία, ο αμυντικός του Ολυμπιακού θα λείψει από τα γήπεδα για 7-8 μήνες! Αυτό σημαίνει πως πέραν του υπόλοιπου Euro 2012, χάνει και τα πρώτα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 (όπως φυσικά και τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του έτους).


Ο Φερνάντο Σάντος καλείται να βρει λύσεις για τα μετόπισθεν. Κι αν η μία επιλογή είναι η προφανής, αυτή του εξαιρετικού χθες Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο δεύτερος στόπερ αποτελεί ερωτηματικό. Θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης, που χθες ανταποκρίθηκε περίφημα στο συγκεκριμένο ρόλο ή θα δοθεί η ευκαιρία στον Στέλιο Μαλεζά; Ίδωμεν Τελικός με Τσεχία

Παρά τις αντιξοότητες και το χθεσινό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, η ψυχολογία στις τάξεις της Εθνικής είναι στα ύψη. Ο αγώνας της Τρίτης στο Βρότσλαβ απέναντι στην Τσεχία αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού. Με νίκη-και ειδικά εφόσον η πολύ ισχυρή όπως έδειξε στην πρεμιέρα Ρωσία νικήσει την Πολωνία-η Ελλάδα θα είναι αγκαλιά με τα προημιτελικά. Υπό προϋποθέσεις εξυπηρετεί το ελληνικό συγκρότημα και η ισοπαλία, ειδικά εφόσον οι Ρώσοι κάνουν το δύο στα δύο, αφού-σημειωτέον-έτσι θα εξασφαλίσουν από την Τρίτη την πρόκριση στους «8» και δεν θα… καίγονται στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Ελλάδα.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει αποκατάσταση και ανάλυση λαθών μέσω βίντεο από τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής θα προχωρήσει σε αλλαγές, αναγκαστικές και μη (είτε για λόγους τακτικής ή φρεσκαρίσματος), εν όψει του δεύτερου αγώνα. Υποχρεωτικά αλλάζει το κέντρο άμυνας, ενώ εφόσον χρησιμοποιηθεί σαν στόπερ ο Κατσουράνης, θέση στα χαφ ίσως πάρει ο Φωτάκης. Δεν αποκλείεται αλλαγή να υπάρξει και στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς το επίσημο ντεμπούτο του Χοσέ Χολέμπας δεν ήταν καλό. Από εκεί και πέρα, δεδομένη είναι η παρουσία του Σαλπιγγίδη στο βασικό σχήμα, αλλά όχι και τόσο των Νίνη και Σαμαρά.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ