2019-01-14 11:54:33
Φωτογραφία για Υπουργοποίηση Α/ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκη: Απορρίφθηκε η παραίτηση, διέξοδος με αποστρατεία
•Η ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

«ΦΩΤΙΑ» ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ από χθες οι υπηρεσίες του Αρχηγείου του ΓΕΕΘΑ και της Γραμματείας της Κυβέρνησης προκειμένου να προ­λάβουν τα στενά χρονικά περιθώ­ρια ώστε να επιτευχθεί η υπουργοποίηση του Αρχηγού του επιτελείου ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ώστε αύριο να γίνει η τελετή παρά­δοσης - παραλαβής από τον απερ­χόμενο Πάνο Καμμένο.

Η υπουργοποίηση ανακοινώθη­κε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., στις οποίες έσπευσε να τονίσει ότι: «Αυτό είναι σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δια­κινδυνεύσω ούτε λεπτό στον ευ­αίσθητο τομέα εθνικής ασφάλειας τη σταθερότητα και πορεία που έχουμε χαράξει».

Άμεσα στο ΓΕΕΘΑ ενεργοποιή­θηκαν οι μηχανισμοί του Αρχηγεί­ου, οι οποίοι, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, άρ­χισαν να εργάζονται προκειμένου ολοκληρωθούν οι πρωτοφανείς νομικές για τις υπηρεσίες διαδικα­σίες για την υπουργοποίηση ενός εν ενεργεία Αρχηγού
. Το ενδεχόμε­νο της παραίτησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απορρίφθηκε καθώς σε αυτή την περίπτωση χρειαζόταν να περάσει μεγάλο διάστημα για να αλλάξουν οι απόρρητοι κωδικοί κρυπτογράφησης που γνωρίζει ο εκάστοτε αρχηγός και να δημιουργηθούν νέοι. Μέχρι να ολοκληρω­θεί η ανωτέρω διαδικασία θα ξεπερνούσαν τα απαιτητικά χρονικά περιθώρια.

Έτσι η μοναδική διέξο­δος ήταν αυτή της αποστρατείας από το ΚΥΣΕΑ, η υπογραφή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρα­τίας, η έκδοσή της στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ο ορισμός εν συνεχεία του ναύαρχου ως υπουργού και η ορκωμοσία του. Έτσι ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα χρειαστεί να ορίσει τυπικά ως αντι­καταστάτη του τον υπαρχηγό αντι­στράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και στην συνέχεια θα συμμετάσχει στο ΚΥΣΕΑ. Καθώς, δε, η πρώτη απόφα­ση που θα κληθεί να πάρει άμεσα ως υπουργός είναι η τύχη των νυν αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, των οποίων τυπικά αύριο Τρίτη λή­γει η θητεία τους, δεν αποκλείεται στο ίδιο ΚΥΣΕΑ να γίνουν και οι κρίσεις.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957 και εισήλθε στη Σχολή Ναυτι­κών Δοκίμων το 1976 από την οποία αποφοίτησε το 1980 με τον βαθμό του μάχιμου σημαιοφόρου. Είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου, ενώ ακόμη έχει αποφοι­τήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υπο­βρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) κα­θώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομί­ας του υπηρέτησε σε διάφορες μο­νάδες του Αρχηγείου Στόλου, στο Στρατιωτικό Γραφείο Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ), στον Ναύσταθμο Κρήτης ως υποδι­οικητής, στο STRIKE FOR ΝΑΤΟ ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως διευθυ­ντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στό­λου ως υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελάρχης και υπαρχηγός. Στις 7 Μαρτίου 2013, ως αντιναύαρχος έγινε αρχηγός Γε­νικού Επιτελείου Ναυτικού και 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στον βαθμό του ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επι­τελείου Εθνικής Άμυνας.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-14/01/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ