2012-06-10 18:19:44
Φωτογραφία για Επιστολή Βενιζέλου σε Σαμαρά,Τσίπρα,Καμμένο και Κουβέλη
Επιστολή προς τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Καμένο και Κουβέλη προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο συζήτησης για μετά τις εκλογές μεταξύ των ισχυρότερων πολιτικών κομμάτων για το πώς θα προχωρήσει η χώρα και δεν θα υπάρξει νέα τραυματική εμπειρία ανάλογη εκείνης κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών, που ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Ιπποκράτους, δεν έστειλε την επιστολή στην κ. Παπαρήγα, καθώς είναι γνωστή και πάγια η θέση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή την Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν την έστειλε ούτε στη Χρυσή Αυγή, η οποία κινείται εκτός του πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Τα 8 σημεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που περιλαμβάνονται στην επιστολή είναι:

-συμμετοχή όλων των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα εντός ευρώ

-αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης


-παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017

-διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους

-η προώθηση των μεταρρυθμίσεων

-η καθιέρωση εθνικού φορολογικού συστήματος

-η υποστήριξη της ανάπτυξης και τς απασχόλησης

-η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε την επιστολή διαπιστώνοντας ότι ενώ οι Έλληνες θέλουν να υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ώστε να μη παραταθεί η ακυβερνησία, η οποία ζημιώνει τη χώρα, διαμορφώνεται ένα κλίμα αδιεξόδου με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το πλαστό αδιέξοδο, πρόσθεσε πρέπει να σπάσει και θα σπάσει με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κανένα κόμμα δεν θα πάρει αυτοδυναμία, ούτε αριθμητικά ούτε πολιτικά. Κανένα σενάριο σχηματισμού κυβερνητικού σχήματος, τόνισε ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση.

Και πρόσθεσε ότι κάθε σχήμα θα έχει δύο σημαντικά προβλήματα.

Α. Θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του διχασμού της κοινωνίας, τα 2/3 της οποίας θα είναι απέναντι.

Β. Στο εξωτερικό θα πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας και η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι αποδυναμωμένη.

Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο τόνισε, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι καταλύτης για να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και γι αυτό ζητεί την ψήφο των πολιτών.

Απαντώντας σε ρωτήσεις δημοσιογράφων είπε μεταξύ άλλων οτι θα επιθυμούσε αυτή η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης να έχει τουλάχιστον ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις, μετά τις εκλογές, είπε οτι “το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται ούτε αυτοδιαλύεται, θα ξεκινήσει μία διαδικασία αναγέννησης ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναβγάλει ρίζες και λουλούδια, χωρίς εισαγωγικά. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους χωρίς να αποκλείονται και άλλοι”

Οταν ρωτήθηκε αν το ποσοστό είναι μικρότερο από της 6ης Μαϊου κι αν τεθεί θέμα ηγεσίας είπε ότι “θα ήταν γελοίο να εμφανιστεί κάποιος τώρα και να πει είμαι κι εγώ εδώ”

Τέλος, ανακοίνωσε οτι αύριο θα μεταβεί στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Μάριο Μόντι.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ