2019-02-12 09:57:26
Φωτογραφία για Δεν διαψεύδει μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ο Υπουργός
Δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει την μετεγκατάσταση της 32ηςΤαξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αυλώνα, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. 

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής: «Στην παρούσα φάση ευρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπώς και του Στρατού Ξηράς, η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης δομής τους που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η αναβάθμιση του αξιόμαχου, η αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος, η πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή και διοικητική αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και η οικονομία δυνάμεων. Περαιτέρω στοιχεία δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθόσον άπτονται δομής και οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και φέρουν την διαβάθμιση του -Απορρήτου».


Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Μπουκώρος είχε, αρχικά, καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, αναφορικά με το ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Βόλου, την οποία όμως και απέσυρε μετά από αίτημα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, λόγω απόρρητων στοιχείων  που δεν δύνανται να δοθούν στη δημοσιότητα.  Ωστόσο, ο υπουργός, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία και χρονοδιαγράμματα για το ζήτημα της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, κάλεσε τον βουλευτή να τον  επισκεφθεί στο ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις επί του θέματος. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του βουλευτή με τον υπουργό.  

ΠΗΓΗ: https://www.thenewspaper.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ