2012-06-11 12:38:54
Φωτογραφία για Νέα αναβολή στη δίκη του Κασιδιάρη
ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου η δίκη του εκπροσώπου Τύπου και υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε επειδή ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιάννης Ηρειώτης, απουσίαζε εκτός Αθηνών για άλλη δίκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του που αφορά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο Η. Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή σε πέντε άγνωστους οι οποίοι χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν...

έναν μεταπτυχιακό φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Οπως είχε καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας, οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.


Στο μεταξύ, ο Η. Κασιδιάρης, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, αναμένεται να προσέλθει στην εισαγγελία, όπου προτίθεται να υποβάλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, για το περιστατικό στην εκπομπή τού Γιώργου Παπαδάκη.

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Αµετανόητος, προκλητικός και ειρωνικός εµφανίστηκε τελικά ο... εξαφανισµένος Ηλίας Κασιδιάρης, λίγες ώρες µετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ζητώντας και τα... ρέστα για την επίθεσή του κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι τις εµφανίσεις σε εγκαίνια γραφείων στην Αττική, ενώ µε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην επίσηµη ιστοσελίδα της οργάνωσης, αλλά και στην οµάδα υποστήριξής του στο facebook, φρόντισε να εκδηλώσει τις προθέσεις του, απειλώντας µε µηνύσεις και προβαίνοντας σε υποδείξεις προς τη Δικαιοσύνη!

Η διαδικασία του αυτοφώρου, µετά τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Κασιδιάρη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, παρήλθε το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια των 48 ωρών και παρά τις αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ., παρέµενε άφαντος. Μόνο όταν το αυτόφωρο έληξε, το «νούµερο 2» της οργάνωσης «κυκλοφόρησε» ξανά στα στέκια της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωσή του δίνει τη δική του εκδοχή για όσα διαδραµατίστηκαν την περασµένη Πέµπτη στο τηλεοπτικό πλατό, υποστηρίζοντας ότι «τα γεγονότα είχαν σκηνοθετηθεί µε µοναδικό στόχο την πρόκληση µίας ακραίας εκ µέρους µου αντίδρασης. Λυπούµαι προσωπικώς που -χωρίς τη θέλησή µου- ενεπλάκην σε µία υπόθεση αποπροσανατολισµού της κοινής γνώµης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή», σηµειώνει.

Και συνεχίζει: «Με εξέπληξε η άµεση ευαισθητοποίηση συγκεκριµένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η µαζική κινητοποίηση των αστυνοµικών Αρχών, την πολυτέλεια παρέµβασης των οποίων καθηµερινώς στερούνται οι Ελληνες πολίτες. Δεν µε εξέπληξε η προκλητική συµπεριφορά συγκεκριµένων µεγαλοδηµοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή µου, πριν ακόµα αυτή αποφασισθεί από τα αρµόδια όργανα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ακροδεξιάς φιλοναζιστικής οργάνωσης προβαίνει και σε... υποδείξεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς!

«Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραµένει νηφάλια, µακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συµφέροντα και πολιτικές σκοπιµότητες. Επέλεξα να παραµείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να µε διαποµπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της µεταφοράς µου, µε χειροπέδες, στον εισαγγελέα. Θα µεταβώ άµεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να µηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόµων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος µου το τελευταίο διήµερο».

Και καταλήγει: «Υπεράνω όλων όµως επαφίεµαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόµικη προπαγάνδα ολόκληρου του συστήµατος, στέκεται πλέον ακόµα πιο µαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής».

Καλή ψήφο και καλές μπάτσες

Χθες το βράδυ, ο Κασιδιάρης συνέχισε τις προκλήσεις από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Ανω Λιόσια που εγκαινίασε.

«Πήραν την απάντησή τους από τα ποσοστά µας στο Δίστοµο και τα Καλάβρυτα όσοι έλεγαν για µας...», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης χθες στα Ανω Λιόσια, ανήµερα της 68ης επετείου της σφαγής στο Δίστοµο από τους ναζί. Αναφερόµενος στο περιστατικό είπε πως «και άλλοι να παίρνουν τώρα σειρά», ενώ επανέλαβε ότι θα καταθέσει µήνυση εναντίον των Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου.

Προκλητικός ήταν και ο έτερος υποψήφιος, Ηλίας Παναγιώταρος, που ήταν επίσης οµιλητής στα εγκαίνια του προεκλογικού περιπτέρου της Χρυσής Αυγής στα Α. Λιόσια. «Την Κυριακή καλή ψήφο και καλές µπάτσες», προέτρεψε ο υποψήφιος τους συγκεντρωµένους.

Την ίδια περίπου ώρα, στην προεκλογική οµιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωµένοι... αποθέωναν τον... Κασιδιάρη, φωνάζοντας συνθήµατα κατά του Προέδρου της Δηµοκρατίας και του πολιτικού κόσµου. Κατά τα λοιπά, ο Μιχαλολιάκος επιφύλασσε προσβλητικούς χαρακτηρισµούς τόσο για τη Λ. Κανέλλη όσο και για τους Α. Σαµαρά, Γ. Καρατζαφέρη, Φ. Κουβέλη και τον δήµαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Από το ΕΘΝΟΣ
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ