2012-06-11 14:48:37
Φωτογραφία για η Ελλάδα είναι έναν ηγέτη σαν τη Μάργκαρετ Θάτσερ, έναν ηγέτη με αρχ…» γράφει η WSJ...!!!
Με μια αναφορά στον 77χρονο που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα αφήνοντας πίσω του το σημείωμα που μιλούσε για «δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα», η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρεται στην αναφορά του ότι «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι έναν ηγέτη σαν τη Μάργκαρετ Θάτσερ, έναν ηγέτη με α…».

Το δημοσίευμα παρομοιάζει την Άνγκελα Μέρκελ με τη Σιδηρά πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας: «η Γερμανίδα καγκελάριος είναι στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, όπως ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ στα 1980».

Μιλά για δυο αντίρροπες δυνάμεις- στρατόπεδα με το ένα είναι αυτό των ευρωσκεπτικιστών, με πρωτοστάτες Βρετανούς, που υποστηρίζουν ότι «το ευρώ είναι μη αναστρέψιμη αποτυχία» και το δεύτερο αυτό με το οποίο συντάσσονται ΗΠΑ αλλά και Βρετανία που επιμένουν ότι η Ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει σε άμεση πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση.

«Την κοινή θέση που μοιράζονται και οι δυο ομάδες είναι η πεποίθηση ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι το κακό στο οποίο οφείλεται η κλιμάκωση της κρίσης και η καταδίκη πολλών εθνών σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο δυστυχίας» αναφέρει η WSJ.


Αναφερόμενη στην Ελλάδα η εφημερίδα γράφει ότι «η χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ όσο μπορεί να φύγει η Βρετανία από τη στερλίνα».

Το άρθρο επαναλαμβάνει την ολοένα και πιο κοινά παραδεκτή πεποίθηση ότι αυτό που απαιτείται είναι βαθύτατες μεταρρυθμίσεις, της κλίμακας που έφερε η Θάτσερ στα 1980 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλλά «ακόμη και αν ο σημερινός ηγέτης του ίδιου του κόμματος της Θάτσερ, ο Ντ. Κάμερον, δεν είναι έτοιμος να μιλήσει κατά της διαφθοράς, των κατεστημένων συμφερόντων και της οικονομικής ανεπάρκειας, τι ελπίδα μπορεί αν έχει η Ευρώπη;» καταλήγει το άρθρο.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Oι φράουλες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Oι φράουλες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ