2012-06-11 15:44:07
Φωτογραφία για ΠΕΠ Αττικής τον  Μάιο & Έργα Περιφέρειας από Ιδίους Πόρους
από το Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια Αττικής για το μήνα Μάιο, προχώρησε, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), στην καταχώρηση πληρωμών ύψους 8.108.380,10 Ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Oι πληρωμές αφορούν σε ώριμα έργα, μεταξύ των οποίων είναι, η ανέγερση του νέου γενικού νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυθήρων, κτηριακές βελτιώσεις σε νοσοκομειακά ιδρύματα, έργα σχολικής στέγης και κατασκευής βρεφονηπιακών σταθμών, έργα πρασίνου, αναπλάσεων και κατασκευής πρότυπων παιδικών χαρών, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής εννέα νέων έργων, με συνολικό προϋπολογισμό 17.074.453 Εκατομμυρίων Ευρώ και αφορούν στην ανέγερση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και σε έργα σχολικής στέγης. (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας: Ενταγμένα Έργα Μαΐου)
. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση αρχικά της μελέτης και όταν αυτή ολοκληρωθεί και της κατασκευής του πρότυπου βιοκλιματικού νηπιαγωγείου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου θα γίνει σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 1ου πενταμήνου του 2012, έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες 47 Εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ από την 1η Ιουλίου του 2011, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής, έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες συνολικού ποσού 114 Εκατομμυρίων Ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 10,4 Εκατομμύρια Ευρώ το μήνα.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους έως το τέλος Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει υπογράψει την ένταξη 48 νέων έργων στο ΠΕΠ Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 190 Εκατομμυρίων Ευρώ.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, υπεγράφησαν νέες συμβάσεις που αφορούν σε ενταγμένα έργα του ΠΕΠ Αττικής, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια , συνολικού προϋπολογισμού 96,6 Εκατομμυρίων Ευρώ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους δικούς της πόρους που έχει εξοικονομήσει από την πιστή τήρηση των αρχών της χρηστής διαχείρισης, για το μήνα Μάιο πραγματοποίησε από τον Προϋπολογισμό των Έργων της, συνολικές πληρωμές ύψους 1.251.879,45 Ευρώ (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας: Έργα Περιφέρειας Αττικής – Μάιος).

Πρόκειται για έργα κοινωνικού χαρακτήρα, αναπλάσεις και δημιουργία χώρων πρασίνου, αντιπλημμυρικά έργα και έργα προστασίας του περιβάλλοντος, έργα σχολικής στέγης, έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου κλπ. Συνολικά, για το 1ο πεντάμηνο του 2012, η Περιφέρεια Αττικής, έχει πραγματοποιήσει από δικούς της πόρους πληρωμές ύψους 6.605.879,79 Ευρώ για την υλοποίηση των παραπάνω έργων (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας: Έργα Περιφέρειας Αττικής – Ιανουάριος / Μάιος).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η κοινή λογική επιβάλλει - ειδικά σε καιρούς οικονομικής ύφεσης – την αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, έτσι ώστε να υπάρξουν βήματα ανάπτυξης και προόδου με τελικό αποδέκτη τον πολίτη.

Το ΕΣΠΑ βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Έχω επισημάνει πολλές φορές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του προγράμματος. Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται καθημερινά για την υλοποίηση του ΠΕΠ που της αναλογεί. Είναι σαφές ωστόσο ότι η συνδρομή της Κεντρικής Διοίκησης κρίνεται απαραίτητη. Τόσο για να μας επιλύει γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν, κυρίως όμως, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, να μην μας δημιουργεί η ίδια, επιπρόσθετα εμπόδια στην άσκηση των αρμοδιοτήτων μας.

Τα αποτελέσματα του πλεονάσματος μας, που προκύπτει από την πολυετή σωστή διαχείριση, τόσο ως πρώην Νομαρχία Αθηνών, όσο και ως νυν Περιφέρεια Αττικής αποτυπώνονται και κεφαλαιοποιούνται σε χρήσιμα έργα υποδομών από ιδίους πόρους, που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών της κάθε μιας από τις οκτώ Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Γιατί έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Γιατί έχουμε αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Δεν υπάρχει, πλέον, η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Μόνο αν τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της ύφεσης και της ανεργίας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ