2012-06-12 07:18:00
Φωτογραφία για ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των κομμάτων λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να πραγματοποιούν περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Το ευρωπαϊκό διακύβευμα εξακολουθεί να δονεί την εσωτερική προεκλογική αντιπαράθεση. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει αμετακίνητος απο το πρόταγμα τού ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει ισχυρή εντολή, προκειμένου να αλλάξει άρδην τα συμπεφωνημένα με τους Ευρωπαίους και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε στη Ρώμη για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, τη δεύτερη - μετά τον Φρανσουά Ολάντ- υψηλού επιπέδου επαφή του, ενόψει τής κάλπης.

Με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπ. Μαραβέγια, συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του στη λεωφόρο Συγγρού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνόδου των υπουργών της ΕΕ για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις θέσεις του για τον αγροτικό κόσμο.


Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα της Κουμουνδούρου. Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία για το θέμα των νόμιμων μεταναστών, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για επικίνδυνο παραλήρημα, που συνεχίζεται, και για δημαγωγία από τη Νέα Δημοκρατία. Επίθεση στη ΝΔ για την επικοινωνιακή της πολιτική εξαπέλυσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων, προτείνοντας κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Την εμπιστοσύνη του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζήτησε από την Πολιτεία «να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την αξιοπρέπεια των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του στρατεύματος». Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε και με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπ. Μαραβέγια.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στο θέμα των παράνομων μεταναστών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξαπέλυσαν επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Τελείωσε η νοοτροπία των Συριζαίων που σε λίγο θα μας πουν "βάλτε και 2 λαθρομετανάστες σπίτι σας να τους φιλοξενείτε". Θα αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα θα μείνει με το 3% που είναι απαραίτητο να έχουμε και τέρμα. Θα τους δώσουμε το ταξιδιωτικό έγγραφο για να πάνε όπου θέλουν», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις εταιρείας στη Νέα Ιωνία, ενώ μέσω του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε εκ νέου πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση της Αριστεράς υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας το εκλογικό κόστος που αυτή η επιλογή συνεπάγεται.

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα κάλυψε πλήρως τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, δεν ήταν η «κηδεία», αλλά η «ανάσταση» της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει ότι μπορεί ώστε η χώρα να κυβερνηθεί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Κρήτη.

«Η πρότασή μας στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της πολιτικής  οικολογίας για το πως θα παράγουμε και πως θα καταναλώνουμε», τόνισε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, η οποία μίλησε στο πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν πρόκειται να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι πολιτικά και ιδεολογικά αντίθετοι, όπως ξεκαθάρισε ότι ούτε πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα Τσίπρας, για λίγο και... μετά μία αστική δημοκρατία» δήλωσε, απο τη μεριά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στον ραδιοσταθμό Real FM, υποστηρίζοντας πως αν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στη συνέχεια «μετά Βαΐων και κλάδων». Έκανε λόγο για ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς, αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και εκτίμησε ότι «ουδείς θα θελήσει να ρισκάρει μία τέτοια επιλογή, που θα λειτουργήσει ως ντόμινο για το ευρώ, με συνέπειες που θα ακουμπήσουν ακόμη και την επανεκλογή του Προέδρου Ομπάμα». Ο κ. Καρατζαφέρης παραχωρί την Τρίτη (13:00) τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του.

Τέλος, το βράδυ της Δευτέρας στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο επικεφαλής του συνδυασμού Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι "στη νίκη της Αριστεράς που έρχεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι καρδιά, είναι κέντρο αυτού του αγώνα, για τη ρήξη με το ευρώ, για δυνατούς εργατικούς αγώνες, για να μας βρούνε μπροστά τους την επόμενη ημέρα".
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ