2019-04-06 12:46:25
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ - Αντιπρόεδρος  ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας προς Λιμενικούς: Που πας ρε Καραμήτρο μέσα στα Εξάρχεια
Την επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του λιμενικού στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Που πας ρε καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε: «Στο Άγιο Όρος μπορείς να πάς, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικους αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».


Ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως «αν τα Εξάρχεια ενημερώθηκαν και πραγματικά δεν ενημέρωσαν αρμοδίως τις άλλες υπηρεσίες όπως είναι η κρατική ασφάλεια και η δίωξη ναρκωτικών τότε υπάρχει πρόβλημα».

«Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Αυτή τη στιγμή έχει δομή μέσα. Υπάρχουν διμοιρίες, υπάρχουν λόχοι, υπάρχουν τάγματα, υπάρχουν καλάσνικοφ. Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα», σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«To πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι διαχρονικό, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80, από κάποιο σημείο και μετά υπήρχε μεγάλη ανοχή από την αστυνομία. Από το 2004 και μετά τον άδικο θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Είναι πολύ μεγάλη η γκάμα της εγκληματικότητας στην περιοχή. Εμφανίστηκαν συμμορίες αλλοδαπών και Ελλήνων οι οποίες κάνουν ό,τι θέλουν στην περιοχή. Το βασικό είναι ότι η αστυνομία δεν λειτουργεί στα Εξάρχεια όπως σε άλλες περιοχές στην Αθήνα», δήλωσε στο Θέμα 104,6 και στην εκπομπή των Βασίλη Γούλα και Ελένης Γκρήγκοβιτς ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Το άβατο στην περιοχή δεν ξεκίνησε αυτήν την περίοδο αλλά είναι σε μεγαλύτερη ισχύ  από ποτέ. Δεν υπάρχει αστυνομία στα Εξάρχεια, περιμετρικά των Εξαρχείων υπάρχει πολύ έντονη παρουσία αλλά μέσα στα Εξάρχεια δεν υπάρχει τίποτα.  Πολύ έντονη παρουσία της αστυνομίας υπάρχει στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη, υπάρχει μία διάκριση. Ρίχνουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, δεν τολμούν να κάνουν κάτι», πρόσθεσε.
newsmessinia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ