2019-04-10 23:52:37
Φωτογραφία για Οι Απόστρατοι Αστυνομικοί στις πορείες ειρήνης την Κυριακή 14 Απρίλη 2019
Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών με την ιδρυτική της διακήρυξη είχε εκφράσει την ανησυχία της για την κατάσταση στην περιοχή μας και έχει ταχθεί με όσους αγωνίζονται ενάντια στους

πολεμικούς σχεδιασμούς που έχει μπλέξει τη χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες της Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους  μας αστυνομικούς και γενικότερα τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής  Δράσης  που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), την Κυριακή 14 Απρίλη 2019.

Ειδικότερα, καλούμε τους απόστρατους να πάρουν μέρος:

·         Στις πορείες  που διοργανώνονται από τις Επιτροπές Ειρήνης σε πολλές περιοχές της χώρας μας.  

·         Στην 39ηΜαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. στην Αττική, την Κυριακή 14 Απρίλη 2019, με  έναρξη ώρα 08.00, στον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό-συγκέντρωση ώρα 18.30, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.    


Σε μια περίοδο που αυξάνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κλιμακώνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε πολεμικούς κινδύνους.

·         Με τον πόλεμο να μαίνεται στη Συρία αλλά και στη Λιβύη με την ενεργή συμμετοχή της βάσης της Σούδας,

·         Με τις πολεμικές ασκήσεις τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη χώρα μας και στην Ανατολική Μεσόγειο.

·         Με τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με τους αμερικανονατοϊκούς και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

·         Με τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο.

·         Με την επικίνδυνη για τους λαούς Συμφωνία των Πρεσπών που αφήνει τα σπέρματα του αλυτρωτισμού.

·         Με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια.

·         Με τη μετατροπή της χώρας μας σε μια τεράστια αμερικανονατοϊκή βάση- ορμητήριο στους γειτονικούς λαούς.

·         Με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας σε αποστολές και επιχειρήσεις έξω από σύνορα της χώρας μας.

·         Με τη διάθεση των οικονομικών πόρων του λαού μας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις του κινήματος ειρήνης για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στους κινδύνους που δημιουργούνται για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Κανένας στρατιωτικός και φαντάρος σε αποστολές και επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα. Είμαστε αντίθετοι με τις πολεμικές επεμβάσεις που γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και που αποτελούν την αιτία για τα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην χρησιμοποιούνται οι βάσεις και οι υποδομές της χώρας ως ορμητήρια των πολέμων. Να κλείσει η Σούδα και οι άλλες βάσεις ορμητήρια θανάτου. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να είναι ο λαός μας κυρίαρχος στην πατρίδα μας και να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα που όλοι αυτοί δεν τα αναγνωρίζουν και δεν τα διασφαλίζουν.

ΑΘΗΝΑ, 10 ΑΠΡΙΛΗ 2019

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ