2019-04-17 19:21:43
Φωτογραφία για Nein από Βερολίνο για αποζημιώσεις...
Την ώρα που αποφασίζει η ελληνική Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, το Βερολίνο επαναλαμβάνει μονότονα και σταθερά ότι «το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δεν θέλησε να αξιολογήσει τη συζήτηση που διεξαγόταν την ίδια στιγμή στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς περιορίστηκε να δηλώσει τα εξής:

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σήμερα συζητά για το θέμα η ελληνική Βουλή. Το πώς θα τελειώσει η συζήτηση και ποιες επίσημες κινήσεις θα προκύψουν, δεν θέλω σήμερα να το αξιολογήσω».

«Δεν έχει αλλάξει η θέση μας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας αναγνώρισε την οδύνη που έχει προκαλέσει η χώρα του στην Ελλάδα, ωστόσο δεν προχώρησε σε περαιτέρω «παραχωρήσεις»:

«Έχουμε πλήρη συνείδηση και γνωρίζουμε το μεγάλο βάρος και την οδύνη που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού
. Τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτό για μας είναι να κάνουνε το παν ώστε η Γερμανία και η Ελλάδα, ως φίλοι και εταίροι, να έχουν καλές σχέσεις, να αλληλοϋποστηρίζονται προς όφελος και των δύο χωρών. Για το συγκεκριμένο θέμα των επανορθώσεων, λέω και πάλι ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Αυτή η θέση είναι ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

Μάλιστα, ο Ζάιμπερτ, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση σχετικά με τις πολωνικές διεκδικήσεις, διευκρίνισε ότι όπως και από την Ελλάδα έτσι και από την Πολωνία δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απαίτηση ή κίνηση προς τη Γερμανία. Όπως τόνισε, αυτό θα το γνώριζε και το υπουργείο Εξωτερικών.
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ