2019-05-06 17:11:09
Φωτογραφία για Εξελίξεις στην υπόθεση ΠΙΣ: Παραίτηση Βλασταράκου
Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Επιστολή παραίτησης απέστειλε ο Μιχάλης Βλασταράκος, απερχόμενος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στο ΔΣ του ΠΙΣ. Νομικό κενό και ακυβερνησία που βολεύει τον ίδιο τον Υπουργό, καταγγέλλουν κύκλοι του ΠΙΣ.

Μύλος η διαδικασία ανάδειξης νέων επικεφαλής στο ΠΙΣ, μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του οργάνου. Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε απο τις πρόσφατες εκλογές να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της ΥΑ, ο Αθ. Εξαδάκτυλος απέστειλε σήμερα στο διοικητικό πρωτοδικείο τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο Virus. Ενστάσεις, βέβαια, οι οποίες είχαν ληφθεί υπόψη πριν την ανάδειξη του, σύμφωνα με το νεο ΔΣ.

Διαβάστε επίσης: «Δεν μας ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές»

Όπως υποστηρίζουν στο Virus κύκλοι του ΠΙΣ, ο κ
. Ξανθός διέπραξε ένα τραγικό λάθος. «Όλες οι ενστάσεις εκδικάστηκαν από την εφορευτική επιτροπή και η αλλαγή της σταυροδοσίας που αφορούσαν δεν άλλαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεπώς δεν προκύπτει έννομο συμφέρον«. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν, μόνο τα διοικητικά πρωτοδικεία έχουν τη δικαιοδοσία να πάρουν τέτοιου είδους αποφάσεις, ακύρωσης δηλαδή εκλογικών διαδικασιών. Έτσι, δημιουργείται ένα νομικό κενό και ο ΠΙΣ είναι ακέφαλος. Η προηγούμενη διοίκηση δεν υφίσταται πλέον, αφού κατά την εκλογική διαδικασία παραιτείται πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. «Η ακυβερνησία αυτή βολεύει μόνο τον Υπουργό», αναφέρουν στο Virus.

Παραίτηση Βλασταράκου

Σοβαρούς προσωπικούς λόγους επικαλείται στην επιστολή παραίτησης του ο πρώην πρόεδρος του ΠΙΣ, Μ. Βλασταράκος. Η εξέλιξη της υπόθεσης, στην οποία βρέθηκε να εμπλέκεται μετά την εκπνοή της θητεία του, φέρεται να βρίσκεται βέβαια στο επίκεντρο της δυσαρέσκειας του κ. Βλασταράκου. Για αυτό και αποφάσισε να παραιτηθεί τόσο από Πρόεδρος όσο και από μέλος του ΔΣ. Ηθικοί λόγοι εκτιμαται ότι τον οδήγησαν στην παραίτηση, αφού η απόφαση Ξανθού μοιάζει να εξαπολύει έμμεσες αιχμές και για τον ίδιο και το απερχόμενο ΔΣ, που ήταν άλλωστε και εκείνο που οδήγησε τον κλαδο στις εκλογές. Στελέχη του ΠΙΣ, λοιπόν, κάνουν λόγο για μια παραίτηση που επιβλήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας, δεδομένης της ενωτικής στάσης που διατήρησε ο απερχομενος πρόεδρος και την οποία επιδίωξε να επικρατήσει και κατά τις αρχαιρεσίες.

Καλεί, τέλος, τον «κ. Α’ Αντιπρόεδρο να μεριμνήσει για τη σύγκληση ΔΣ ή επί κωλύματος αυτού, ο κ. Β’ Αντιπρόεδρος, καθώς και για τα νόμιμα της εκλογικής διαδικασίας του ΠΙΣ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ