2019-06-06 21:55:46
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Σηκώσαμε μαζί το τουριστικό προιόν στην κορυφή
Στην τεράστια δυναμική του τουριστικού κλάδου και στο ισχυρό «brand name» της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο τουρισμός δεν ακολούθησε την ύφεση άλλων κλάδων μέσα στην κρίση. «Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει το στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021. «Θέλω να σταθώ σε ορισμένα πολύ ελπιδοφόρα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν από την τουριστική δραστηριότητα. Για το 2018, οι επενδύσεις στον τουρισμό έφτασαν τα 5 δισ., από 3,4 δισ. το 2017», πρόσθεσε.

«Η υπηρεσία του τουρισμού στην πατρίδα, είναι ότι χάλασαν τα σχέδια κάποιων στο εξωτερικό που με ιδιοτελή τρόπο προσπάθησαν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο τουρισμός «τροφοδότησε την εθνική προσπάθεια που διεξάγουμε από το 2015, να βγει η χώρα από τη στενωπό των μνημονίων». «Kαταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μνημόνια και δεν απειλείται η μακροοικονομική της ασφάλεια
. Υλοποιούμε τις συμφωνημένες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ έχουμε και το λεγόμενο μαξιλάρι ρευστότητας», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: «Κάνουμε παρεμβάσεις από το πλεόνασμα ενώ παλαιότερα οι κυβέρνησεις από το έλλειμμα. Ο δρόμος προς τα μπροστά δεν είναι δεδομένος δεν είναι ότι και να συμβεί διασφαλισμένος. Ο ελληνικός λαός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις», ενώ ανέφερε πως «κάποιοι θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω στον φαύλο κύκλο της λιτότητας».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πιο δυνατή, πιο σίγουρη και πιο έμπειρη. «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πιο δυνατή, πιο σίγουρη και πιο έμπειρη, ξεπέρασε πια τις μεγάλες δυσκολίες. Αλλάζει τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Μπορεί και πρέπει να προχωρήσει μπροστά και θα προχωρήσει μπροστά», επεσήμανε.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ