2019-07-02 09:13:52
Φωτογραφία για Έκλεισε η διαπραγμάτευση για την Ηπατίτιδα C
Έκλεισε η διαπραγμάτευση για την Ηπατίτιδα C

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Τις φαρμακευτικές ανάγκες των ασθενών με Ηπατίτιδα C σε Ελλάδα και Κύπρο θα καλύπτει η συμφωνία που προέκυψε από τη διαπραγμάτευση των τιμών στη χώρα μας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ιωάννου θα έχει αύριο Τρίτη 2/7 στις 11:00 ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η διακρατική συνεργασία σε θέματα φαρμάκου, η οποία όπως είχε γράψει ενεργοποιείται με την υιοθέτηση του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης και για τις δύο χώρες. Η αρχή θα γίνει με τα φάρμακα για την Ηπατίτιδα C για τα οποία η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η τελική υπογραφή των συμβάσεων.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη διακρατική συμφωνία για προμήθεια φαρμάκων

Ειδικότερα, αύριο θα συμφωνηθεί το εμπιστευτικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τη διαπραγμάτευση τιμών σε ΦΥΚ μεταξύ της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και των φαρμακευτικών εταιρειών να ισχύει και για την Κύπρο.


Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν τρεις εταιρείες με θεραπείες της Ηπατίτιδας C να συμμετέχουν στη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του κυπριακού Υπουργείου Υγείας, η συνολική εξοικονόμηση από τις διαπραγματεύσεις για ΦΥΚ (ρευματικών παθήσεων, ογκολογικων σκευασμάτων κλπ) θα αγγίξει τα 30 με 40 εκατ. ευρώ. Όπως είχαν γράψει και τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το κόστος της θεραπείας για την Ηπατίτιδα C είναι στην Ελλάδα το ¼ της τιμής που πληρώνει η Κύπρος Επίσης οι υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους της χρηματοδότησης εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από το κόστος ανέγερσης ενός νέου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, στο χώρο των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Νταού Πεντέλης στη Ραφήνα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ