2019-07-23 16:00:28
Φωτογραφία για Οι πλουσιότεροι γαλαζοαίματοι του κόσμου
Παρόλο που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας βρίσκονται εκτός λίστας, δεν υπήρχε εμπόδιο στο να εντοπιστούν δέκα πλούσιοι γαλαζοαίματοι για να συμπληρώσουν τη δεκάδα. Οι περισσότεροι είναι μονάρχες και βρίσκονται εκτός Ευρώπης και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία όλοι τους διαθέτουν περιουσίες δισεκατομμυρίων.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω πόση είναι πραγματικά η αξία της περιουσίας τους.

10. Βασιλιάς Μάχα Βαγιραλονγκόρν, Ταϊλάνδη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 30 δισ. δολάρια

Ο βασιλιάς Μάχα Βαγιραλονγκόρν και η οικογένειά του έκαναν τα χρήματά τους από επενδύσεις προερχόμενες από το «Γραφείο Ιδιοκτησίας Crown», το οποίο διαχειρίζεται την περιουσία του στέμματος του Βασιλείου της Ταϊλάνδης. Διαθέτει επίσης το 545-καρατίων Golden Jubilee Diamond, το μεγαλύτερο και πολύπλευρο διαμάντι του κόσμου, σύμφωνα με την TIME.


9. Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ, Μπρουνέι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 20 δισ. δολάρια

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι κερδίζει πολλά από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου – ζει στο μεγαλύτερο παλάτι του κόσμου, το οποίο κοστίζει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια και λέγεται ότι κατέχει περισσότερα από 600 Rolls-Royces.

8. Βασιλιάς Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούτ, Σαουδική Αραβία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 18 δισ. δολάρια

Η πηγή του πλούτου του βασιλιά Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούτ προέρχεται από την κυριότητα της οικογένειάς του σε μία ομάδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που περιλαμβάνει την παναραβική καθημερινή εφημερίδα «Asharq Al-Awsat and Aleqtisadiah».

7. Εμίρ Χαλίφα Μπιν Ζαγιέτ Αλ Ναχάν, Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αξία περιουσίας: 15 δισ. δολάρια

Ο Χαλίφα Μπιν Ζαγιέτ Αλ Ναχάν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο εμίρης του Άμπου Ντάμπι, έχει συγκεντρώσει μια περιουσία ως πρόεδρος της Επενδυτικής Αρχής Άμπου Ντάμπι, η οποία διαχειρίζεται τα πλεονάζοντα αποθέματα πετρελαίου των ΗΑΕ.

6. Εμίρ Σείχ Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 4 δισ. δολάρια

Ο Εμίρ Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ – ο αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο emir sheikh του Ντουμπάι – έχει ξοδέψει μέρος του πλούτου του σε φιλανθρωπικές δωρεές, όπως 10 δισ. δολάρια για τη δημιουργία του Ιδρύματος «Mohammed Bin Rashid Al Maktoum», για τη βοήθεια των μελλοντικών γενεών.

5. Δούκας Ερρίκος, Λουξεμβούργο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 4 δισ. δολάρια

Η οικογένεια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου δεν λαμβάνει μισθό, αλλά έχει χορηγηθεί περίπου με 324.851 δολάρια ετησίως από το 1948 για να εκτελεί διάφορες λειτουργίες, καθώς η καθαρή αξία τους ανέρχεται σε δισεκατομμύρια.

4. Πρίγκιπας Χανς-Άνταμς ΙΙ, Λιχτενστάιν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 3,5 δισ. δολάρια

Η περιουσία του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδιωτική τράπεζά του, στον Όμιλο LGT, και στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται μέσω του Ιδρύματος «Prince of Liechtenstein», το οποίο επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία για ακίνητα, δάση και οινοποιεία.

3. Βασιλιάς Μοχάμεντ VI, Μαρόκο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 2,1 δισ. δολάρια

Ο πλούτος του βασιλιά Μοχάμεντ VI προέρχεται κατά κύριο λόγο από την κυριότητα της οικογένειάς του στην Εθνική Επενδυτική Εταιρεία του Μαρόκο, μια ιδιωτική εταιρεία χαρτοφυλακίου που επενδύει σε άλλες αφρικανικές χώρες και δραστηριοποιείται στον τομέα των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

2. Εμίρ Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, Κατάρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 1,2 δισ. δολάρια

Ο Εμίρ Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι ανέλαβε το θρόνο του Κατάρ μετά την αποχώρηση του πατέρα του, πρώην εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, το 2013. Η εκτιμώμενη καθαρή αξία του προηγουμένου εμίρη ανερχόταν στα 2,4 δισ. δολάριαπου προέρχονται από την Qatar Investment Authority, η οποία διαχειρίζεται τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

1. Πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ, Μονακό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξία περιουσίας: 1 δισ. δολάρια

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό κατέχει το ένα τέταρτο της γης που βασιλεύει, καθώς και μια συλλογή παλαιών αυτοκινήτων, μετοχές σε ένα θέρετρο του Monte Carlo, μια ακριβή συλλογή γραμματοσήμων και το σπίτι της μητέρας, Grace Kelly του στη Φιλαδέλφεια, το οποίο αγόρασε το 2016 για περίπου 754.000 δολάρια.
starxeiamas
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ