2019-08-28 18:30:47
Φωτογραφία για Porsche των Ναζί απέτυχε να πωληθεί σε δημοπρασία από «τραγικό» λάθος του οίκου Sotheby's
Ένα αυτοκίνητο που συμβολίζει την άνοδο των Ναζί στην εξουσία το 1930 απέτυχε να πουληθεί σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια - αλλά η αποτυχία δεν είχε τίποτα να κάνει με ηθικούς λόγους. Οφειλόταν εξ′ ολοκλήρου, στην λάθος τιμή.

Ο οίκος Sotheby’s δεν μπόρεσε να βρει αγοραστή, για το μοντέλο της  Porsche, «Type 64», το βράδυ του Σαββάτου, στο Μοντερέι της Καλιφόρνια.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον Φέρντιναντ Πόρσε το 1939, κατόπιν αιτήματος του γερμανικού Εθνικού Σοσιαλιστικού Μοτοσικλετιστικού Σώματος (NSKK).

Tristan Fewings via Getty Images

Ο επικεφαλής του Σώματος, Αδόλφος Ηουνλάιν, ζήτησε την κατασκευή του αυτοκίνητου, με την ελπίδα ότι, θα κερδίσει τον αγώνα, από το Βερολίνο στη Ρώμη, ο οποίος προοριζόταν για τον εορτασμό της φασιστικής συμμαχίας, μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας.

Μόνο που ο αγώνας δεν έγινε ποτέ, καθώς το 1939, ξέσπασε ο Β′ Παγκόσμιος Πόλεμος.


Το παρελθόν όμως του συγκεκριμένου μοντέλου, δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στην αποτυχία πώλησης του. Αυτό οφείλεται στον οίκο Sotheby’s, αφού έκανε αριθμητικό λάθος στο κομμάτι των προσφορών. Ετσι, αντί να ανακοινώσει πως οι προσφορές που είχε, άγγιζαν το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων, (15 εκατομμυρίων ευρώ), έδωσε αυτό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων(63 εκατομμυρίων ευρώ).

Tristan Fewings via Getty Images

Σε αυτό το σημείο, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αποσύρθηκαν από την δημοπρασία.

Δεν ήταν όμως αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Η ονομασία του αυτοκινήτου προκάλεσε επίσης διαμάχη. Ο οίκος Sotheby’s διαφήμισε το Type 64 ως Porsche, αλλά πολλοί αμφισβητούν την ονομασία, υποστηρίζοντας ότι η επωνυμία «Porsche» προστέθηκε στο αυτοκίνητο πολλά χρόνια αργότερα, καθώς το πρώτο αυτοκίνητο που πωλήθηκε ως Porsche, ήταν το μοντέλο 356 το 1948.

Tristan Fewings via Getty Images
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ