2019-08-30 00:04:30
Φωτογραφία για Brexit: Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις στην Βουλή των Λόρδων
Δήλωσε «δυσαρεστημένος για την χρονική συγκυρία, την χρονική διάρκεια και τα κίνητρα»

της αναστολής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, η οποία «κινδυνεύει να υπονομεύσει τον θεμελιώδη ρόλο του»

Ο Λόρδος Γιανγκ, ο υπεύθυνος για την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις στην Βουλή των Λόρδων, υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας «δυσαρεστημένος για την χρονική συγκυρία, την χρονική διάρκεια και τα κίνητρα» της αναστολής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, η οποία «κινδυνεύει να υπονομεύσει τον θεμελιώδη ρόλο του».

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Λόρδος Γιανγκ αναφέρει ότι κατά τον διορισμό του είχε αποδεχθεί την προτιμώμενη από την βρετανική κυβέρνηση εκδοχή της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συμφωνία, μαζί με την επιτάχυνση των προετοιμασιών για ένα Brexit χωρίς συμφωνία για λόγους βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης του Λονδίνου. Επισημαίνει επίσης την διαβεβαίωση που είχε δώσει ο Μπόρις Τζόνσον πριν εκλεγεί από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος στην ηγεσία των Τόρις ότι δεν του αρέσει η ιδέα της αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλίου για την διευκόλυνση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.


«...είμαι πολύ δυσαρεστημένος ...για την χρονική συγκυρία, την χρονική διάρκεια και τα κίνητρα. Αν και δεν συμφωνώ με την υπερβολή ορισμένων επικρίσεων, δεν έχω πεισθεί για τους λόγους που δίνονται για την απόφαση αυτή, η οποία πιστεύω ότι κινδυνεύει να υπονομεύσει τον θεμελιώδη ρόλο του Κοινοβουλίου σε μία κρίσιμη στιγμή για την ιστορία μας και ενισχύει τη ιδέα ότι η κυβέρνηση ίσως να μην έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής (των Λόρδων) για την πολιτική της για το Brexit».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ