2019-08-30 10:30:27
Φωτογραφία για 30 νέοι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου
Οι πρώτες προσλήψεις τακτικού προσωπικού μετά το 2011 ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Δήμο Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος επικύρωσε σήμερα με την τελετή ορκωμοσίας, που προβλέπει ο νόμος και στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Παλαιολόγους, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευγένιος Κορναρόπουλος και Υπηρεσιακοί Παράγοντες, την πρόσληψη τριάντα (30) υπαλλήλων με μόνιμη σύμβαση δημοσίου δικαίου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ρόδου.

Πρόκειται για τους πρώτους 30 από τους 69 υπαλλήλους της 3Κ/2018, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου, και στους οποίους περιλαμβάνονται εργάτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, και ηλεκτρολόγοι.Σημαντικό είναι το γεγονός, πως οι υπάλληλοι αυτοί είναι οι πρώτοι μόνιμοι υπάλληλοι που διορίζονται στο Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου, μετά το πάγωμα των προσλήψεων που επιβλήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, και η μείωση των δαπανών που πέτυχε η Δημοτική Αρχή κατέστησε δυνατή την εξοικονόμηση πόρων για την πραγματοποίηση των εν λόγω προσλήψεων.


Παράλληλα, οι σημερινές προσλήψεις είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη των Συμβασιούχων-Παρατασιούχων της Καθαριότητας του 2016 και 2017, αφού περισσότεροι από τους μισούς επιτυχόντες ανήκουν στην ανωτέρω ομάδα υπαλλήλων.Με την προσθήκη των 30 και των υπόλοιπων 39 υπαλλήλων θα ενισχυθεί σημαντικά η ευαίσθητη Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, η λειτουργία της οποίας ήδη βάσει του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής και παρά την καθυστέρηση πρόσληψης των εν λόγω υπαλλήλων για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, αποτελεί πρότυπο που προβάλλεται στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, με το μικτό σύστημα λειτουργίας της Αποκομιδής, της Σάρωσης, και της Λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την προσθήκη των υπαλλήλων που προσλαμβάνονται σήμερα στον ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας, ο Δήμος Ρόδου θα μπορέσει να αναπτύξει περαιτέρω τις προσφερόμενες προς το Δημότη Υπηρεσίες. Ήδη έχουμε επενδύσει περισσότερα από €1.500.000 για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με την καθαριότητα στην επικράτεια, ο Δήμος Ρόδου βάσει του σχεδιασμού μας είναι πρότυπο λειτουργίας. Χάρη στη χρηστή οικονομική διαχείριση κληροδοτούμε έναν ισχυρό οικονομικά Δήμο με εξασφαλισμένους πόρους για την ικανοποίηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων και την προμήθεια των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας».
inrodos
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ