2019-08-31 15:29:11
Φωτογραφία για Σχέση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχει ο ύποπτος για την δολοφονία ενός Γεωργιανού στο Βερολίνο
Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα υπάρξουν ενδεχομένως νέα προβλήματα στις

σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μόσχας

Ο ύποπτος που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία για την δολοφονία ενός Γεωργιανού πολίτη την περασμένη εβδομάδα στην καρδιά του Βερολίνου, είναι κάτοχος διαβατηρίου που ο αριθμός του παραπέμπει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, γράφει το περιοδικό Der Spiegel.

Ο Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος κατά το παρελθόν πολεμούσε κατά της Μόσχας στο πλευρό των αυτονομιστών στην Τσετσενία, πυροβολήθηκε δυο φορές στο κεφάλι την περασμένη Παρασκευή τη στιγμή που διέσχιζε το κεντρικό πάρκο του Βερολίνου, Τιργκάρντεν με προορισμό το τέμενος της πόλης.

Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα υπάρξουν ενδεχομένως νέα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μόσχας, η οποία έχει κατηγορηθεί για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τον περασμένο χρόνο στην Βρετανία.


Το Spiegel αναφέρει ότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τους ερευνητικούς ιστότοπους Bellingcat και The insider, έδειξε ότι δεν βρέθηκε κανένας με το όνομα του φερόμενου ως δολοφόνου να είναι καταχωρημένος στο μητρώο διαβατηρίων της Ρωσίας.

Επιπλέον αναφέρει ότι ο αριθμός του διαβατηρίου του σχετίζεται με μια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατά το παρελθόν εξέδιδε ταυτότητες για τους πράκτορες της GRU (υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπείας).

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα τις πληροφορίες αυτές.

Οι γερμανικές αρχές μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη, για τον οποίο το περιοδικό Spiegel γράφει ότι κυκλοφορούσε με το όνομα Βαντίμ Αντρέγιεβιτς Σοκολόφ και πως είναι Ρώσος πολίτης. Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, αναφερόμενος την περασμένη εβδομάδα στο ζήτημα αυτό, είχε δηλώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία να είχε πολιτικά κίνητρα.

Το περιοδικό Der Spiegel επικαλείται επίσης την ρεσεψιονίστ ενός ξενοδοχείου στο Παρίσι, η οποία δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ τον ύποπτο, παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει στην βίζα του ως διεύθυνση παραμονής την διεύθυνση του ξενοδοχείου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ