2019-09-01 20:04:27
Φωτογραφία για Φωτό από την ξενάγηση δημοσιογράφων στο Αντιτορπιλικό USS McFaul
Του Ηλία Προύφα

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  έχει αγκυροβολήσει εδώ και λίγες ημέρες, ένα από τα κορυφαία πλοία, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό USS McFaul.

Το USS McFaul, 9.000 τόνων και μήκους 150 μέτρα, είναι τύπου Arleigh Burke, κατασκευάστηκε το 1997 και πήρε το όνομά του από τον βατραχάνθρωπο Donald McFaul, ο οποίος στις 18 Δεκεμβρίου 1989, σκοτώθηκε σε ηλικία 32 ετών κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στον Παναμά. 

Με πλήρωμα 330 ατόμων εκ των οποίων 30 αξιωματικοί και κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Ράστιν Γουίλιαμσον, το πλοίο μετά τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα.

Έχοντας ως  σύνθημά του τις λέξεις ''Κουράγιο, τιμή και θυσία'', το USS McFaul, θεωρείται ένα από τα  πλέον μάχιμα σκάφη του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού, αφού έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 24 αποστολές σε όλο τον κόσμο.

Χθες Σάββατο και λίγο πριν ολοκληρώσει την τελευταία του αποστολή, η οποία ξεκίνησε πριν από 8 περίπου μήνες, το πλοίο επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι, όπου φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους. 

Το kranosgr όπως και στην έλευση του Αμερικάνικου πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, Mounth Whitney, προσκλήθηκε και παρευρέθηκε στην άριστη ξενάγηση, που είχε διοργανώσει το πάντα φιλόξενο προσωπικό της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτό: 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ