2019-09-02 10:19:37
Φωτογραφία για Επιστολή Ανθυπασπιστή από την Ορεστιάδα για τη συμμετοχή στελεχών στην ΕΛΔΥΚΟ
Καλημέρα σας.

Είμαι Ανθυπασπιστής του πεζικού και υπηρετώ στην Ορεστιάδα.

Θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς αλλά και προτάσεις όσο αναφορά την συμμετοχή των στελεχών στις ειρηνευτικές αποστολές της χώρας μας και ιδιαίτερα αυτές του Κοσοβου.

Προσπαθω χρόνια τώρα όπως και πολλοί συνάδελφοί μου να συμμετάσχουμε σε μια ειρηνευτική αποστολή αλλά μάταια γιατί είχαμε την ατυχία να γίνουμε τεχνίτες στα όπλα και σώματα του στρατου ξηράς.

Καθε φορά που έρχεται μια προκήρυξη για ειρηνευτική αποστολή υπάρχει αποκλεισμός των στελεχών με ειδικότητα τεχνίτη χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.

Τα καθήκοντα των Ελλήνων στρατιωτικών στις αποστολές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ειδικότητα τους στον στρατο. Απαιτουν κάποια προσόντα όπως για παράδειγμα την γνώση κάποιων ξένων γλωσσών τις οποίες κατέχουν πολλοί τεχνικοί συνάδελφοί.

Παρατηρειται το φαινόμενο να συμμετέχουν στελέχη στις αποστολές αυτές με πολυ λιγότερα προσόντα η και μόρια μόνο και μόνο επειδή είναι διοικητικοί πράγμα απαιτούμενο για την συμμετοχή στην ειρηνευτική αποστολή.

Αυτο το γεγονός θλίβει και ταυτόχρονα απογοητεύει πολλά στελέχη βλεποντας τους κόπους μιας ζωής για την απόκτηση πτυχίων και πιστοποιητικών να πηγαίνουν χαμένοι.

Σχεδον όλες οι θέσεις στις ειρηνευτικές αποστολές απαιτούν κάποια προσόντα και δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το αν είσαι διοικητικός η τεχνικός στην μονάδα σου

.Μπορουν να εκτελεσουν την  αποστολή αυτη ολα τα  στελέχη ανεξάρτητα τεχνικου-διοικητικου αν φυσικα διαθετουν την απαιτουμενη ξένη γλωσσα.Ειναι τεράστια  αδικία εις βάρος μεγάλης μερίδας στελεχών οι οποίοι διακρίνουν τον παραγκωνισμό  τους από  τους υπολοιπους και αυτή η αδικια πρέπει  να αποκατασταθεί.

Ευχαριστω εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ