2019-09-03 17:31:46
Φωτογραφία για Κυρ. Μητσοτάκης: Μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα ανοίγει τους ορίζοντές της
«Η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια κρίσης ανοίγει τους ορίζοντές της και δεν ξεχνάει ότι η Ευρώπη στάθηκε στο πλευρό της». Αυτό επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χάγη, στις κοινές δηλώσεις του με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό. Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στην ανάγκη για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Ρούτε για την θερμή υποδοχή και την θετική ανταπόκριση της Ολλανδίας στην προσπάθεια να προχωρήσουμε αποφασιστικά και από κοινού προς το μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ολλανδία αποτελεί ξεχωριστό σύμμαχο και χώρα πρωτοπόρο στην οικονομική διπλωματία από την οποία έχουμε να διδαχθούμε πολλά. «Θέλουμε συνέχισε να ανοίξουμε την πόρτα της Ελλάδας σε ξένες επενδύσεις γιατί αυτές είναι που φέρουν στη χώρα μας νέες δουλειές και θα φέρουν πίσω τα χιλιάδες μυαλά που σήμερα ζουν παράγουν και προοδεύουν εκτός των συνόρων μας, πολλά από τα οποία ζουν και εργάζονται σήμερα στην Ολλανδία» συμπλήρωσε.


Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσίασε στον Ολλανδό ομόλογό του το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τις γρήγορες και αποτελεσματικές διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα: «Ένα πρόγραμμα, στην υλοποίηση του οποίου θέλουμε και τη συνδρομή της Ολλανδίας σε μια σειρά από τομείς στους οποίους έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και όπου υπάρχουν προφανείς συνέργειες μεταξύ της Ελληνικής και της Ολλανδικής οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ένας τέτοιος είναι «ο αγροτοδιατροφικός, όπου η Ολλανδία διαθέτει καινοτόμα τεχνολογία».

Από την πλευρά του ο Ολλανδός Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα θέματα της οικονομίας τονίζοντας ότι στόχος της χώρας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Όπως είπε η Ολλανδία είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία σε τομείς όπως ο αγροτικός. Ο κ. Ρούτε σημείωσε πως οι δύο χώρες είναι στενοί οικονομικοί εταίροι, αλλά και υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στη χώρα μας από τη νέα κυβέρνηση. 

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα πρώτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών αλλά κάλεσε την Ευρώπη να μεριμνήσει για την προστασία των συνόρων, καθώς όπως είπε τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης συζητήθηκε η ανάγκη μιάς ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, ιδίως μεταξύ των χωρών της ζώνης του Σέγκεν. «Δεν ξεχνώ ότι η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας επιτεύχθηκε επί Ολλανδικής προεδρίας. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της αναλογεί ώστε να ενταθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όσους παραμένουν στην πατρίδα μας» είπε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να μεριμνήσει για τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη. «Δεν μπορούν να υπάρχουν χώρες που απολαμβάνουν τα οφέλη από τη συμμετοχή στη ζώνη Σέγκεν χωρίς να αναλαμβάνουν ταυτόχρονα ένα μέρος της ευθύνης για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και πιστεύω ότι σε αυτό συμφωνούμε με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ