2019-09-04 09:13:06
Φωτογραφία για Τι θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την Υγεία!
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Μπορεί το επιτελείο του Μαξίμου να κρατά προς ώρας ως επτασφράγιστο μυστικό την τελική ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στον τομέα της Υγείας εκτενώς. 

Ο Κ.Μητσοτάκης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Άλλωστε η νέα κυβέρνηση, όπως διαμηνύουν τα στελέχη της, δίνει μεγάλη βαρύτητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.

Τα φάρμακα

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι στιγμής έχει αποφασίσει να αναφερθεί στις αλλαγές που έγιναν αλλά και σε αυτές που θα γίνουν στον τομέα των φαρμάκων. Θα σημειώσει μάλιστα ότι τελικός στόχος είναι να διευκολυνθούν οι ασθενείς και κυρίως οι βαριά πάσχοντες που ταλαιπωρούνταν για την ανεύρεση των φαρμάκων τους.


Ήδη εξάλλου έχει ξεκινήσει η διανομή των ακριβών φαρμάκων στις ιδιωτικές κλινικές ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας: «Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά την Πέμπτη η χορήγηση ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές»

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τον τελικό στόχο του υπουργείου Υγείας που είναι η διανομή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι των πασχόντων, αλλά και για τα περισσότερα σημεία διάθεσης των σκευασμάτων μέσα από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Ωστόσο μέχρι στιγμής εκκρεμεί η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για τον τρόπο αποζημίωσής τους, γι αυτό εξάλλου και ο υπουργός Υγείας μιλά για αύξηση των σημείων διάθεσης των ακριβών φαρμάκων και όχι ακόμη για τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στη επέκταση της διάρκειας των συνταγών φαρμάκων για τους χρονίως πάσχοντες, απόφαση που αναμένεται να θεσμοθετηθεί εντός του Σεπτεμβρίου και θα διευκολύνει δεόντως τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Οι γιατροί

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ -όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr– αναμένεται να μιλήσει και για τη στήριξη στους νέους γιατρούς και τα κίνητρα που θα δοθούν για την επιστροφή τους στη χώρα, μία κίνηση που θα ξεκινήσει με το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε συμβάσεις νέων γιατρών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΕΟΠΥΥ: Έρχονται 600 νέες συμβάσεις γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες»

Πάντως τις τελευταίες ημέρες το επιτελείο του Βασίλη Κικίλια ετοιμάζεται πυρετωδώς και αποστέλλει καθημερινά σημειώματα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα όσα έχουν γίνει ήδη αλλά και με τα όσα θα ακολουθήσουν στην Υγεία.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ