2019-09-05 15:04:43
Φωτογραφία για Ερντογάν: Μπορεί να πάρουμε και τρίτο γεωτρύπανο για την ανατολική Μεσόγειο
Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ξανά

ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν μας φοβίζουν οι απειλές των κυρώσεων» το μήνυμά του προς τις ΗΠΑ  Στην επιθετική του ρητορική παρά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο επέμεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του.

«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα που έχουμε στην περιοχή. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι το τέλος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα επαίνεσε την παρουσία των τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο. «Αν έχουμε λόγο στην έρευνα για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο το οφείλουμε στα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία μας. Τώρα έχουμε δύο δικά μας ερευνητικά και δύο πλοία-γεωτρύπανα. Και μπορεί να έρθει και τρίτο γεωτρύπανο» πρόσθεσε.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν, δε, και τα μηνύματα προς τις ΗΠΑ με αφορμή τις κυρώσεις για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που απέκτησε η Άγκυρα. «Οι απειλές για κυρώσεις κατά της χώρας δεν μας τρομάζουν, δεν μας πάνε πίσω, το αντίθετο ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας για τον τρόπο που κινούμαστε» ήταν η αποστροφή του κ. Ερντογάν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ