2019-09-06 14:10:47
Φωτογραφία για Facebook: Περισσότεροι από 400 εκατομύρια τηλεφωνικοί αριθμοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι
To Facebook μπορεί να προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση με τo privacy, αλλά σίγουρα δεν τα έχει καταφέρει πολύ καλά. 419 εκατομμύρια χρήστες βρήκαν τους αριθμούς τηλεφώνου τους εκτεθειμένους, οι οποίοι «ανακαλύφθηκαν» σε έναν μη προστατευμένο server.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, οι αριθμοί συλλέχθηκαν για μία επιλογή που αφαίρεσε το Facebook το περασμένο έτος, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να βρουν φίλους με την προϋπόθεση να βάλουν τον προσωπικό τους τηλεφωνικό αριθμό. Ο διακομιστής που τους περιέχει, είχε τα δεδομένα χωρισμένα σε διάφορες βάσεις δεδομένων και δεν υπήρχε προστασία με κωδικό πρόσβασης, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν προσβάσιμα από οποιονδήποτε.

133 εκατομμύρια από τους αριθμούς που βρέθηκαν ανήκουν σε χρήστες της Αμερικής, 18 εκατομμύρια χρήστες από Αγγλία και 50 εκατομμύρια από το Βιετνάμ. O κάθε αριθμός αποθηκεύεται με ένα μοναδικό Facebook ID, κάνοντας σχετικά εύκολη την διαδικασία σύνδεσής του με ένα όνομα χρήστη στο Facebook.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Facebook, Jay Nancarrow, αυτό είναι στην πραγματικότητα παλιό νέο, «Αυτό το σύνολο δεδομένων είναι παλιό και φαίνεται πως οι πληροφορίες συλλέχθηκαν, προτού προβούμε σε αλλαγές το προηγούμενο έτος, που καταργήσαμε την επιλογή για τους χρήστες να βρίσκουν φίλους χρησιμοποιώντας τον αριθμό του τηλεφώνου τους…Το σύνολο αυτών των δεδομένων έχει καταργηθεί και δεν έχουμε δει στοιχεία που να υπονομεύουν τους Facebook λογαριασμούς .»

Βέβαια, ακόμη και αν αυτό είναι παλιό νέο, δεν είναι λιγότερο σημαντικό για τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτούς τους τηλεφωνικούς αριθμούς. Ο server είχε τις εγγραφές των τηλεφωνικών αριθμών, που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος εξακολουθεί να μοιράζεται πληροφορίες και επομένως να τις χρησιμοποιεί.

Εάν εκτέθηκε ο τηλεφωνικός σας αριθμός με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον να δεχθείτε απλά ανεπιθύμητες κλήσεις, ενώ στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να επιτραπεί σε έναν εισβολέα να κάνει reset τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών και να πάρει τον έλεγχο των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο.

Το Facebook κρατά έναν θησαυρό από τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών στη βάση δεδομένων του και δεν έχει καλό ιστορικό μέχρι στιγμής, όταν πρόκειται για την προστασία τους.

Μπορεί να θυμάστε πως το Μάρτιο ανακαλύφθηκε ότι το Facebook δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τη χρήση του αριθμού τηλεφώνου, ως κριτήριο αναζήτησης.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση λογαριασμού για το ποιος μπορεί να σας αναζητήσει, χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου είναι το «Όλοι». Οπότε, εναπόκειται στους χρήστες να περιορίζουν την πρόσβαση του Facebook, στον αριθμό τους.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ