2019-09-09 09:17:37
Φωτογραφία για Ο Τεθωρακισμένος Διευθυντής ΕΓ ΓΕΣ και η αναβάθμιση του περίπτερου των ''μαύρων'' στη ΔΕΘ
Του Ηλία Προύφα

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει, όπως οι ίδιοι διαπιστώσαμε, το περίπτερο της Διεύθυνσης Ιππικού - Τεθωρακισμένων, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως συζητήθηκε χθες στη ΔΕΘ, εισπράττοντας συγχαρητήρια, έχει και την ''πινελιά'', του δραστήριου και μάχιμου Τεθωρακισμένου Διευθυντή Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Ταξίαρχου Παναγιώτη Κασαγιάννη, χάρη στον οποίο το περίπτερο αναβαθμίστηκε στον ύψιστο βαθμό Μάλιστα χθες συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με μικρούς και μεγάλους να ξεναγούνται στο τμήμα του περιπτέρου του ΥΠΕΘΑ, που  είναι αφιερωμένο στο Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων. 

Να τονίσουμε ότι, στο τμήμα αυτό, βρίσκεται εγκατεστημένο επιτραπέζιο σύστημα εξομοίωσης Πυροβολητή Άρματος Μάχης LEO 1A5, βασισμένο σε γνωστό λογισμικό στρατιωτικής εξομοίωσης και κατασκευασμένο, κατά μεγάλο μέρος του, από το προσωπικό του Όπλου. 

Με συστήματα όπως αυτό, που χαρακτηρίζονται από υψηλή σχέση απόδοσης-κόστους, οι αρματιστές έχουν τη δυνατότητα να εξομοιώνουν τις απαραίτητες διαδικασίες χειρισμού των αρμάτων μάχης και, βασιζόμενοι σε μετρήσιμα αποτελέσματα, να διεξάγουν στοχευμένη εκπαίδευση. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι ειδικά οι νεώτεροι επισκέπτες στο περίπτερο, ως οι πλέον εξοικειωμένοι με ηλεκτρονικά εμπορικά παιχνίδια στρατιωτικού περιεχομένου, κατόρθωναν μέσα στα ελάχιστα λεπτά της επίσκεψής τους να κατανοήσουν στοιχειωδώς το περιεχόμενο της εκπαίδευσης ενός αρματιστή! 

Το τμήμα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων πλαισιωνόταν και από τη δυνατότητα του κοινού να γνωρίσει περισσότερο το άρμα μάχης LEO 2HEL, ένα από τα πλέον εξελιγμένα άρματα μάχης παγκοσμίως, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, με περιήγηση σε χώρους ασκήσεων και πεδία βολών. Έτσι, με χρήση συσκευής εικονικής πραγματικότητας, σε ολιγόλεπτο βίντεο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Τηλεοπτική Υπηρεσία Στρατού (ΤΥΣ), ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά το υπερσύγχρονο άρμα να υπερβαίνει χερσαία και υδάτινα κωλύματα και να παρουσιάζει ένα ελάχιστο μόνο μέρος των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων. Τα παραπάνω εκθέματα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού καθ' όλη της διάρκεια της 84ης ΔΕΘ, στο περίπτερο 1, όπισθεν του συνεδριακού κέντρου Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ.

Συγχαρητήρια στον Ταξίαρχο Κασαγιάννη, στο Διευθυντή και στα στελέχη της ΔΙΤ και κυρίως στον Επίλαρχο Νεκτάριο Παπαντωνίου, ο οποίος μαζί με την ομάδα του κέρδισαν τα συγχαρητήρια των επισκεπτών του περιπτέρου.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ