2019-09-10 03:57:20
Φωτογραφία για Ποιες χώρες δίνουν τη φθηνότερη «χρυσή βίζα»
Πόσα πρέπει να ξοδέψει κανείς σε ακίνητο για να επωφεληθεί από την απόκτηση

υπηκοότητας – Η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της πορτογαλικής Imovirtual

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ένας από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς διεθνώς σε ό,τι αφορά τα προγράμματα που απευθύνονται σε ξένους επενδυτές μέσω της απόκτησης ακινήτου.

Όπως προκύπτει από σχετική συγκριτική μελέτη που πραγματοποίησε η πορτογαλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Imonvirtual, το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης πενταετούς άδειας παραμονής – η γνωστή «χρυσή βίζα» – απαιτεί το χαμηλότερο ύψος επένδυσης από ξένους μεταξύ των χωρών της ΕΕ και το πέμπτο χαμηλότερο παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι ότι το ελάχιστο ύψος επένδυσης στην Ελλάδα για τη λήψη της σχετικής άδειας είναι 250.000 ευρώ. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και να απολαμβάνουν πλήρους ιθαγένειας εάν διαμένουν στην Ελλάδα για επτά χρόνια ή και περισσότερο.

Η Imovirtual έψαξε μεταξύ 20 χωρών σε όλο τον κόσμο και αναλύει πόσα χρειάζεται να ξοδέψει κανείς, αλλά και τι είδους ακίνητα μπορεί να αποκτήσει και σε τι ποσό.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το ύψος της επένδυσης ξεκινά από τα 180.000 ευρώ για ένα ακίνητο στο Saint Kitts & Nevis στην Καραϊβική, για να εκτοξευθεί στα 678.225 ευρώ για ακίνητο στην Anguilla. Όπως σημειώνεται, η καλύτερη συμφωνία «value for money» απαντάται στον Μαυρίκιο και στη Βουλγαρία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ