2019-09-10 19:00:29
Φωτογραφία για Ημερίδα ΙΜΕΤ-ΣΕΣ στη Ρόδο για τις μεταφορές
Γνώση και τεχνολογία στην υπηρεσία του τουρισμού

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Tο ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), πραγματοποίησε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ρόδο ημερίδα, με τίτλο “Μεταφορές και Τουρισμός”.

Η ημερίδα, που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του ΣΕΣ «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020-2030» ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άλλων τοπικών φορέων, ενώ συμμετείχαν παράγοντες τόσο των μεταφορών όσο και του τουρισμού στην περιοχή, καθώς και πλήθος ενδιαφερομένων.

Την ημερίδα προλόγισαν η Αντιπρόεδρος του ΣΕΣ και επικεφαλής του εργαστηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΙΜΕΤ, Λίλα Γαϊτανίδου και το μέλος ΔΣ του ΣΕΣ και Συντονιστής του Οδοιπορικού, Θανάσης Τσιάνος. Ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και αρμόδιων φορέων, ενώ η ημερίδα έκλεισε με στρογγυλή τράπεζα και ανοιχτή συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.


Μέσω των ομιλιών και του διάλογου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό, παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση, αναδείχθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι καλές πρακτικές και συζητήθηκε το πώς μπορεί να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό, ώστε οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί να παρέχουν σύγχρονες, ασφαλείς και υψηλών προδιαγραφών μεταφορικές υπηρεσίες και υποδομές, εκμεταλλευόμενοι και τη συνδρομή των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ