2019-09-11 07:30:33
Φωτογραφία για Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Υπήρχε απινιδωτής 200 μέτρα από το σπίτι του
Θα πει κανείς τι νόημα έχει να αποκαλύπτονται πράγματα αφού ο μεγάλος τραγουδοποιός "έφυγε¨. Ισως μετά από το τραγικό συμβάν του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα μπορούσαν να μην επαναληφθούν λάθη και να σωθούν ζωές. Τουλάχιστον το πάθημα να γίνει μάθημα και να διορθωθούν κάποια πράγματα και να μπορούν να αξιοποιούνται τα μηχανήματα και οι υποδομές καλύτερα.

Έτσι έχει νόημα η αποκάλυψη του pagenews.gr ότι υπήρχε απινιδωτής στο ΚΕΠ του Πτελεού Μαγνησίας στην πλατεία του χωριού, 200 μέτρα από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο απινιδωτής είχε γίνει δωρεά από κάτοικο.

Η αποκάλυψη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pagenews.gr στο ΚΕΠ Πτελεού Μαγνησίας υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες απινιδωτής έτοιμος προς χρήση. Μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.  Ο απινιδωτής αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε την μοιραία νύχτα του καρδιακού επεισοδίου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που ίσως αν χρησιμοποιούνταν να του είχε σώσει τη ζωή.  Το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του χωριού και σε απόσταση 200 μέτρων είναι το ΚΕΠ όπου υπάρχει ο απινιδωτής.


Για τον απινιδωτή ο οποίος βρίσκεται στα ΚΕΠ Πτελεού, έχουν πιστοποιηθεί κάτοικοι του χωριού ώστε να τον χρησιμοποιούν, ενώ για τις ώρες έκτατης ανάγκης υπάρχουν 4 κινητά τηλέφωνα χειριστών τα οποία είναι τοιχοκολλημένα στο σημείο όπου βρίσκεται ο απινιδωτής. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ υπάρχει κλειδί στο περίπτερο που λειτουργεί απέναντι από τα ΚΕΠ ώστε όταν ο ΚΕΠ κλείσει τη λειτουργία του στις 4 το μεσημέρι να υπάρχει άνθρωπος για να πάρει τον απινιδωτή εφόσον χρειαστεί. Το σημαντικό είναι ότι ο απινιδωτής, που είχε γίνει δωρεά από έναν κάτοικο του χωριού στην εκκλησία αλλά είχε τοποθετηθεί σε σημείο του ΚΕΠ για να είναι εύκολα προσβάσιμος, βρίσκεται 200 μέτρα από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τα ερωτήματα είναι αμίλικτα: 

Γιατί δεν ειδοποίησε κάποιος έναν από τους χειριστές του απινιδωτή μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ; 

ΤΟ ΕΚΑΒ που γνωρίζει την ύπαρξη απινιδωτή γιατί δεν ειδοποίησε μόλις έλαβε την κλήση έναν από τους χειριστές του απινιδωτή στον Πτελεό να τρέξει; 

Ήξεραν οι συγγενείς και φίλοι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα την ύπαρξη απινιδωτή; 

Ο Λαυρέντης είχε τις αισθήσεις του μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ; Γιατί αν τις είχε τότε δεν θα χρειαζόταν η χρήση του απινιδωτή.

Και την ώρα που το πανελλήνιο ετοιμάζεται την Τετάρτη το μεσημέρι για το τελευταίο «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και ΕΚΑΒ.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι αν υπήρχε ασθενοφόρο και γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα ζούσε ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ καταλογίζει ανευθυνότητα και ασέβεια στο προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ για τη στάση που τήρησε αναφορικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον συσχετισμό που υπονόησε μεταξύ του χρόνου που απαιτήθηκε από το ασθενοφόρο για να προσεγγίσει τον ασθενή και της μοιραίας έκβασης που είχε το περιστατικό.

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ. Διευκρινίσεις για το συμβάν.

Παράλληλα, το ΕΚΑΒ έδωσε κάποιες διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με το μοιραίο συμβάν με βάση τα στοιχεία από τη δική του βάση δεδομένων π χ κλήσεις, χρόνος διακομιδής κα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.
pagenews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ