2019-09-11 12:58:59
Φωτογραφία για iPhone 11: Καν'τε το εικόνα σε «τιμή ευκαιρίας»
Παρουσιάζοντας το νέο iPhone η Apple προτίμησε να μην εκτοξεύσει την τεχνολογία και τις

τιμές - Προίκισε τα iPhone 11, Pro και Pro Max με κάμερες εκπληκτικής ευκρίνειας - Για επαγγελματικής ποιότητας φωτό, βίντεο και... slofies (slow motion selfies)

Βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο που χάραξε πέρυσι, η Apple λάνσαρε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου το νέο μοντέλο iPhone σε τρεις εκδόσεις: Το iPhone 11, το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max. Κατά τα λεγόμενα των ενθουσιασμένων υπευθύνων της εταιρείας, πρόκειται για τα πιο προηγμένα, τα πλέον ισχυρά και ταχύτερα ως προς την επεξεργασία δεδομένων smartphone της αγοράς -και όχι μόνο στην ιστορία της Apple. Κοινός προσανατολισμός των τριών μοντέλων είναι οι αυξημένες δυνατότητες και η αναβαθμισμένη ποιότητα στον εικονοληπτικό τομέα: Τα νέα iPhone είναι κανονικές κάμερες για φωτογραφία και βίντεο, με δυνατότητες επαγγελματικής λήψης στην περίπτωση των iPhone 11 Pro.


Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο των καινούργιων iPhone είναι η τιμή πώλησής τους. Αντίθετα από ό,τι μπορεί κάποιοι να προείκαζαν με φόβο, η Apple έριξε -αναλογικά- αντί να εκτοξεύσει ακόμη πιο ψηλά τις τιμές των συσκευών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Θεωρητικά τουλάχιστον και εν τινί μέτρω, τα iPhone 11, Pro και Pro Max, είναι «φθηνότερα» από τα X, XR, XS και XS Max. Το iPhone 11 ξεκινά από τα 699 $ στις ΗΠΑ, το 11 Pro από τα 999 και το iPhone 11 Pro Max από τα 1.099 δολάρια. Η διάθεσή τους θα αρχίσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Apple έδωσε σαφώς έμφαση στη δημιουργικότητα των κατόχων iPhone, οι οποίοι πλέον μπορούν να καταγράφουν σε ακίνητη ή κινούμενη εικόνα πολύ υψηλής ευκρίνειας οτιδήποτε τους ενδιαφέρει, από προσωπικές στιγμές έως ολόκληρες ταινίες. Με τις δύο κάμερες των 12 megapixel του iPhone 11 και τις τρεις των 11 Pro και Pro Max ακόμη και οι selfie αναβαθμίζονται: Οι δυνατότητες των καινούργιων iPhone καθιστούν εφικτή την εισαγωγή ενός εντελώς νέου είδους, των «slofies» ή αλλιώς των «slow motion selfies», αλλιώς των selfie σε αργή κίνηση.

Παρόλ' αυτά, η Apple ανέβαλε για το μέλλον το λανσάρισμα κάποιας έκδοσης του νέου iPhone κατάλληλης για τα τηλεφωνικά δίκτυα τελευταίας τεχνολογίας 5G. Στον συγκεκριμένο τομέα ο ανταγωνισμός από την Ασία και την Κίνα προηγείται, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν απασχολεί την Apple. Η οποία βασίζεται στο ότι το προηγούμενο iPhone απέσπασε θετικά σχόλια από το 99% των κατόχων του παγκοσμίως, παραμένοντας ένα αντικείμενο πόθου και status. Και παρά την κάμψη των πωλήσεών της, η Apple εξακολουθεί να χαίρει άκρας υγείας ως προς την κερδοφορία και την συσσώρευση κολοσσιαίων ταμειακών αποθεματικών. Υπ' αυτή την έννοια, μάλλον δικαιούται να μεταθέσει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας 5G στο iPhone του 2020, το οποίο και θα είναι πολύ πιο ριζοσπαστικό ως προς τις τεχνολογικές καινοτομίες -πάντα σύμφωνα με τη σχετική φημολογία.

Αναλυτικά, το iPhone 11 στη βασική εκδοχή του και σαν απευθείας αντικαταστάτης του iPhone XR διαθέτει οθόνη 6.1 ιντσών τύπου LCD, διπλή κάμερα 12 megapixel με ευρυγώνιο και υπερ-ευρυγώνιο φακό. Η δυνατότητα εγγραφής σε βίντεο έχει ανέβει στα 4Κ, με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, χαρακτηριστικό που καθιστά το iPhone 11 ως το κυρίαρχο smartphone της αγοράς ως προς την ποιότητα βιντεοσκόπησης. Μόνο το iPhone 11 Pro μπορεί να το ανταγωνιστεί.

Η αυτονομία του iPhone 11 είναι επαυξημένη κατά μία ολόκληρη ώρα, χάρη στη βελτιωμένη μπαταρία. Αναβαθμισμένη επίσης είναι γενικώς η κατασκευή του τηλεφώνου, με πολύ πιο ανθεκτικό κρύσταλλο οθόνης και πλήρως ανακυκλώσιμα μεταλλικά μέρη. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι το μαύρο, άσπρο, μοβ, πράσινο, κίτρινο και το γνωστό έντονο κόκκινο της σειράς (PRODUCT)RED.

Στην καρδιά όλων των νέων iPhone βρίσκεται ο επεξεργαστής A13 Bionic, ο πιο ισχυρός και ταχύτερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone. Οι δυνατότητές του φτάνουν τον ασύλληπτο αριθμό του 1 τρισεκατομμυρίου ενεργειών, τις οποίες μπορεί να επεξεργαστεί ο A13 Bionic μέσα σε 1 δευτερόλεπτο.

Τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max είναι smartphone-βιντεοκάμερες, με οθόνες διαγωνίου 5.8 και 6.5 ιντσών αντιστοίχως. Στο προεξέχον τετράγωνο της πίσω όψης τους διακρίνονται οι τρεις κάμερες με τον νορμάλ φακό, τον υπερ-ευρυγώνιο και τον τηλεφακό. Τα δείγματα από τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο που παρουσίασε η Apple στην εκδήλωση του λανσαρίσματος είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Η ανάλυση της εικόνας είναι εκπληκτική, ακόμη και εάν η φωτογραφία ή το βίντεο έχουν ληφθεί υπό δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Στην κορυφαία του έκδοση, το iPhone 11 έχει δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο διάρκειας έως και 20 ωρών αδιαλλείπτως και 12 ωρών streaming.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Οι αδιαμφισβήτητες εικονοληπτικές αρετές του νέου iPhone, σε συνδυασμό με τη γενικότερη αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του αλλά και -κυρίως ίσως- τη σχετικά χαμηλή τιμή του, φαίνεται να ικανοποίησαν το παγκόσμιο κοινό. Εξαιρουμένης κάποιας εντυπωσιακής τεχνολογικής καινοτομίας η οποία αναβλήθηκε για επόμενο μοντέλο, το καινούργιο iPhone έτυχε θετικής υποδοχής. Φυσικά, ορισμένοι βρήκαν αλλόκοτη την «πλάκα» στο πάνω αριστερό άκρο της πίσω όψης της συσκευής. Και, χρησιμοποιώντας τον δίαυλο του twitter έκαναν την αναμενόμενη... πλάκα. Ενδεικτικά, το προεξέχον πλακίδιο στην πλάτη του iPhone 11 όπου βρίσκονται οι φωτογραφικοί φακοί, παρομοιάστηκε με εστία κουζίνας, καρτούν, καρύδα, ξυριστική μηχανή κ.ο.κ.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ