2019-09-11 18:55:41
Φωτογραφία για Χωρίς συμφωνία για τα ΦΥΚ η συνάντηση Κικίλια – φαρμακοποιών
Η απαίτηση μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) να προβλέπεται αμοιβή για τη διαμεσολάβηση των φαρμακοποιών στη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας ήταν εκείνος ο κρίσιμος παράγοντας, ο οποίος εμπόδισε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με τους επικεφαλής του ΠΦΣ να καταλήξει σε σχετική συμφωνία.

Ο ΠΦΣ, πάντως, διαμηνύει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι η σχετική συζήτηση συνεχίζεται.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ο ΠΦΣ, μετά το πέρας της σημερινής άτυπης συνεδρίασής του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε ευθύς αμέσως μετά από το πέρας της συνάντησης των επικεφαλής του ΠΦΣ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

«Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΠΦΣ με τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια , παρουσία του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.


Οι Φαρμακοποιοί τόνισαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι τα τελευταία  χρόνια ο κλάδος  κατέβαλε υψηλό τίμημα οικονομικό και θεσμικό , το οποίο πλήρωσαν τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι φαρμακοποιοί.

Σε αναλυτικό του Υπόμνημα ο ΠΦΣ έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων  που απασχολούν  τον κλάδο όπως μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων , την θέσπιση  κινήτρων για τις συστεγάσεις φαρμακείων, τον εκσυγχρονισμό του απηρχαιωμένου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Π.Φ.Σ. και των Φαρμακευτικών Συλλόγων , την διάθεση των ΦΥΚ και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τον δραστικό έλεγχο της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, καθώς και την αποφασιστική συμβολή των φαρμακοποιών στον αντιγριπικό εμβολιασμό».

Healthview.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ