2019-09-12 11:40:16
Φωτογραφία για Λέρος – Κλοπή Όπλων: Ανακρίνονται 4 ύποπτοι – Ο ρόλος του ναύτη
Λέρος – Κλοπή Όπλων: Ανακρίνονται 4 βασικοί ύποπτοι – Ο ρόλος του ναύτη που υπηρέτησε στην ΥΝΤΕΛ ήταν καταλυτικός κι εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης

Λέρος – Κλοπή Όπλων: Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού από την ΥΝΤΕΛ, τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, η βεντάλια των ερευνών έφθασε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο μήνας φαίνεται ότι ήταν ορόσημο απαρχής της περίεργης υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στην δημοσιότητα ο Χρήστος Μαζανίτης από τον Ant-1, από τα 9 άτομα που είχε επικεντρωθεί η έρευνα από το απόγευμα της Τρίτης, φαίνεται ότι πλέον εστιάζουν σε 4 άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να σχετίζονται και με την τοπική κοινωνία.

Σε ότι αφορά το διάστημα απώλειας του υλικού, φαίνεται ότι έχει περιοριστεί στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Αυτό συνεπάγεται ότι στο επόμενο διάστημα είτε δεν έγιναν σωστά είτε καθόλου απογραφές, τουλάχιστον στον βαθμό που θα αποκάλυπτε την αναντιστοιχία των καταγραφών.


Φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι από τους «4» έδινε τα κλειδιά σε έναν ναύτη, ο οποίος είχε πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο της αποθήκης και γι’ αυτό τον λόγο ποτέ δεν είχαν σημειωθεί ίχνη παραβίασης.

Το μεγάλο ερώτημα βάσει των παραπάνω δεδομένων είναι το πού μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα υλικά, δηλαδή τα 2 αντιαρματικά, οι χειροβομβίδες και τα πυρομαχικά.

Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια:

Το πρώτο και με τις λιγότερες πιθανότητες είναι να έφτασαν σε κάποια εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.

Το δεύτερο, να κατέληξαν σε αλιείς, που πολλές φορές ψαρεύουν με την χρήση δυναμίτη

Και σε ότι αφορά τα αντιαρματικά, το τρίτο σενάριο αναφέρει να έχουν καταλήξει μέσω κάποιου ή κάποιων παράνομων αλλοδαπών σε τρίτες χώρες, με άγνωστους παραλήπτες.

Βεβαίως, το κουβάρι των ερευνών θα βοηθήσουν να ξετυλίξουν με τις απαντήσεις που θα δώσουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δύο φορές...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δύο φορές...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ