2019-09-15 03:07:55
Φωτογραφία για Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκ
Εκκενώθηκαν μοναστήρια - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Με ενισχυμένες δυνάμεις επιχειρεί η πυροσβεστική για την αντιμετώπιση της φωτιάς που

ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφαίου της πόλης.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η ενημέρωση από την πυροσβεστική έκανε λόγο για μικρή βελτίωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, που εξακολουθεί να έχει μεγάλη έκταση.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 7 χιλιομέτρων, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας.

Στην περιοχή έσπευσε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, κατευθύνθηκε προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη συμβολή των ισχυρών βορείων ανέμων
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ