2019-09-15 10:57:44
Φωτογραφία για T. Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας δεν είπε ούτε μια ''συγγνώμη''
Με αφορμή τις χτεσινές δηλώσει του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε σήμερα το πρωί στoν ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παραθέτοντας επίσης κάποια σχόλια για την υπόθεση Novartis και τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον. «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει ότι εκείνος και ο κ. Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. «Μας χρέωσαν με 100 δισεκ. ευρώ, εκχώρησε τη Δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, διέλυσε τη μεσαία τάξη, δίχασε τους Έλληνες και έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με αποκορύφωμα τη σκευωρία Novartis», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με την εύνοια της Νέας Δημοκρατίας προς τους πλούσιους, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το αφορολόγητο στα ίδια επίπεδα με πριν και  μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 από το 22% στο 9%, κάτι που πρόκειται για τεράστια μείωση και μεγάλη διευκόλυνση, όσο κι αν δε θέλει να το παραδεχτεί ο κ
. Τσίπρας. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει την ίδια προσοχή σε όλους, δίνοντας επιδόματα που βοηθούν τους γονείς. «Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να εργαστεί σκληρά για την επίτευξη των στόχων της.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων σχολίασε και την λεγόμενη σκευωρία Novartis, υποστηρίζοντας ότι με θρασύτατο τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση «κρέμασε 10 ανθρώπους στα μανταλάκια», χωρίς στοιχεία. Επιπλέον, όπως προσέθεσε, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, σχολιάζοντας πως  όντως είναι μεγάλο σκάνδαλο αλλά όσον αφορά τη μεθόδευση αυτής της υπόθεσης. «Όλη η αλήθεια στο φως για τους πάντες και για τα πάντα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Σχετικά με το ζήτημα των μετακλητών ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως έχει ζητήσει από το σύνολο των Υπουργείων και των Κρατικών Υπηρεσιών να παρουσιάσουν ποιες είναι οι ανάγκες τους, ώστε να υπάρξει συνολικός προγραμματισμός για προσλήψεις αναγκαίου τακτικού και εποχικού προσωπικού. Μέσα στον Οκτώβριο θα έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των αιτημάτων και των αναγκών και θα εξεταστούν από τον Πρωθυπουργό, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Παράλληλα τόνισε πως τρέχει η διαδικασία πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών για περιπολία στους δρόμους, για να νιώθουν οι πολίτες πιο ασφαλείς, καθώς επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικό ειδικής αγωγής και στον τομέα της υγείας, υγειονομικό προσωπικό. «Τέλος στους υπεράριθμους που είχε ξεχάσει η προηγούμενη κυβέρνηση να δηλώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως πρόκειται να ετοιμάσουν τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με εντολή του Πρωθυπουργού, ώστε να είναι αναλογικός και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα, κάτι που τον καθιστά και δίκαιο. Επίσης, όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος μέσα στον Οκτώβριο, θα βγει και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την διευκόλυνση των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να ψηφίζουν από εκεί που βρίσκονται με επιστολική ψήφο.

Τέλος, επεσήμανε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι το σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση μέσα στην τετραετία και, ότι επιθυμούν να κριθούν αυστηρά και δίκαια από τους Έλληνες πολίτες.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ