2019-09-15 17:38:21
Φωτογραφία για Η πρώτη μίνι κυβερνητική κρίση έχει ''χακί'' απόχρωση
Του Ηλία Προύφα

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία επέλεξε με ισχυρή πλειοψηφία ο Ελληνικός λαός, επενδύοντας πολλά σε αυτή, διάγει αισίως τον τρίτο μήνα, πολιτικής ζωής.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός την εμπιστεύεται, προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Οι υπουργοί, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κρατώντας ένα χαμηλό προφίλ, που πρώτος διατηρεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησαν να παράγουν αθόρυβα και μεθοδικά έργο.

ΔΕΗ, Ελληνικό, επενδύσεις, οικονομία, φορολογία κλπ, βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα και σύντομα αναμένονται αποτελέσματα.

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε για την κυβέρνηση, ακόμη και από τους ''γνωστούς - άγνωστους'' διαφωνούντες, που παραδοσιακά βρίσκονται πάντα στα ''κεραμίδια''... Όλοι αναμένουν.

Είναι όμως όλα τόσο ρόδινα για την κυβέρνηση όσο φαίνονται; Εάν εξαιρέσει κανείς τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα μπορούσαμε να πούμε πως ναι. 


Στους 3 πρώτους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει τη στήριξη του Ελληνικού λαού.

Τι συμβαίνει όμως στις Ένοπλες Δυνάμεις; 

Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει μια μεγάλη ''γκάμα'' στελεχών, που προέρχονται από διάφορες κατηγορίες όπως οι Αξιωματικοί, και οι Υπαξιωματικοί με τις υποκατηγορίες τους. Δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε για το πως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια αυτό το status quo και γιατί.

Θα σταθούμε στην πραγματική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το στράτευμα και συγκεκριμένα ο μεγαλύτερος πληθυσμός του, που είναι οι υπαξιωματικοί και οι προερχόμενοι από τις ΑΣΣΥ υπαξιωματικοί.

''Βράζει'' στην κυριολεξία το προσωπικό και δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος και η αναστάτωση που έχει προκληθεί, από το έγγραφο του ΥΦΕΘΑ, Αλκιβιάδη Στεφανή, που είδε το φως της δημοσιότητας, για το Σώμα των Υπαξιωματικών. Επιστολές επί επιστολών, άρθρα δηλώσεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, που συντριπτικά τάσσονται κατά του σώματος υπαξιωματικών.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που παραδοσιακά στηρίζουν δεξιές κυβερνήσεις, έχουν αρχίσει να ''παγώνουν'' με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτι που οι βουλευτές αρχίζουν και το διαπιστώνουν.

Δεν ξέρουμε εάν έχουν καταλάβει όλοι, τι μεγάλη ζημιά έχει γίνει πολιτικά στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Η πρώτη μίνι κυβερνητική κρίση είναι γεγονός και έχει ''χακί'' απόχρωση.

Τα στελέχη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ας το αντιληφθούν στο μέγαρο Μαξίμου γιατί αύριο θα είναι αργά!
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ