2012-06-16 17:13:03
Φωτογραφία για Τι ετοιμάζουν τα κανάλια για τη βραδιά των εκλογών
Στο ίδιο μοντέλο του κοινού exit poll θα στηριχθούν και πάλι τα κανάλια ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Η πρώτη πρόβλεψη θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το... κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή στις 19:00. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σε μια προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τελικό αποτέλεσμα θα δώσουν αποτελέσματα σε δύο δόσεις: στον πρώτο γύρο ο Ηλ. Νικολακόπουλος (Opinion) στο MEGA για την GPO, ο Στρ. Φαναράς (Metron Analysis) στον ΑΝΤ1, ο Θ. Γεράκης (Marc) στον Alpha και ο Κ. Παναγόπουλος (Alco) στη ΝΕΤ θα μεταδώσουν μια πρώτη πρόβλεψη που θα αποτυπώνει το αποτέλεσμα κατά προσέγγιση (γύρω στο 80%).

Στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής θα βγουν τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα των εκλογών, όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic. Και αυτό διότι η αυριανή εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι με σταυρό προτίμησης αλλά με λίστα, με αποτέλεσμα από τη στιγμή που θα υπάρξουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα να γνωρίσουμε ποιοι εκλέγονται. Ωστόσο, λόγω του εκλογικού συστήματος κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις 03:00 ή 04:00 το πρωί.


Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι/μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873. Στις 6 Μαΐου συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι. Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι η 13η σε επίπεδο εθνικών εκλογών και συνολικά η 27η εκλογική διαδικασία που αναλαμβάνει η εταιρεία. Επίσης, είναι η 5η φορά που θα λειτουργήσει το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης.

Το κόστος του exit poll θα ανέλθει όπως και την προηγούμενη φορά στο ποσό των 100.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 25.000 ευρώ για κάθε κανάλι, ποσόν που θα μοιραστούν πέντε δημοσκοπικές εταιρείες (GPO, Alco, Metron Analysis, Marc και MRB Hellas). Σημειωτέον ότι η ΕΡΤ έχει δαπανήσει ήδη 1,3 εκατ. ευρώ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ το κόστος για την προεκλογική κάλυψη και την εκλογική βραδιά της 17ης Ιουνίου θα αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ, κι αυτό γιατί θα εργαστούν περισσότεροι από 400 δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες ώστε να καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και την περιφέρεια την εκλογική αναμέτρηση.

ΝΕΤ

Από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι της ΕΡΤ - δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες - θα καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και όλη την περιφέρεια την εκλογική αναμέτρηση. Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν τρεις δορυφόροι, 20 μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία ανά την επικράτεια, ενώ η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς τους τηλεθεατές, σε συνεργασία με την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ. 

Η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «Πρωινή Ενημέρωση» και αμέσως μετά, από τις 10:00 έως τις 12:00, ακολουθεί η Μαρία Σαράφογλου με την εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα».

Στις 12:00 θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα και στις 13:00 τη σκυτάλη θα παραλάβουν ο Γιάννης Σκάλκος και ο Τάκης Σαράντης, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. 

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς θα αρχίσει στις 18:00 με την Έλλη Στάη. Μαζί της στο στούντιο θα βρίσκονται ο Γιάννης Πολίτης και ο Νίκος Φελέκης. Στις 19:00 ο εκλογικός αναλυτής – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ALCO Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα από τη μέθοδο του exit poll. Περίπου στις 21:00 θα μεταδοθεί και η πρώτη σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic. 

Η εκλογική δραστηριότητα καλύπτεται και ραδιοφωνικά από τη ΝΕΤ FM, καθώς και δια-δικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο ert.gr.

ΕΤ3

Την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου θα καλύψει με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της ΕΤ3, μετά και την επιτυχημένη κάλυψη των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Από τις 09:00 το πρωί θα αρχίσει η καταγραφή της επικαιρότητας με τη Θεοδώρα Αυγέρη και τον Βασίλη Κατσάρα στο στούντιο σε μία ειδική εκπομπή με τίτλο «Εθνικές εκλογές 2012». Η εκπομπή θα καλύπτει όλα τα γεγονότα που αφορούν τις εκλογές, την εξέλιξη της ψηφοφορίας και την ψήφο των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα υπάρχει διαρκής σύνδεση με τις έδρες των περιφερειών σε όλη τη χώρα. 

Ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρχει και στα δελτία ειδήσεων του σταθμού στις 13:00 και στις 17:00, ενώ στις 18:30, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες θα αρχίσει η ειδική εκπομπή με κεντρικό παρουσιαστή τον Δημήτρη Ντόζη. Μαζί του από την Αθήνα ο Χρήστος Γιαννούλης και από τη Θεσσαλονίκη η Χριστίνα Καλημέρη, ενώ στο σχολιασμό θα είναι ο Δημήτρης Παπαγρηγορίου, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο Δημήτρης Βενιέρης. 

Παράλληλα, οι ρεπόρτερ της ΕΤ3 θα καταγράφουν τις θέσεις των κομμάτων με δεδομένη την ψήφο των πολιτών. Επίσης, θα γίνονται συνδέσεις με τις έδρες των περιφερειών όλης της χώρας για τα νέα της περιφέρειας.

MEGA

Στις 07:00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία με το άνοιγμα της κάλπης. Στις 10:00 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης στην έκτακτη εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία των κομμάτων και συζητήσεις στο στούντιο για τη επόμενη μέρα.

Στις 14:00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα παρακολουθήσουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο. Στις 18:30 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, τη ροή των αποτελεσμάτων, ενώ θα συζητούν για τη διαμόρφωσή τους με στελέχη των κομμάτων και εκπροσώπους όλων των χώρων του δημόσιου βίου.

Στις 19:00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls. Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής βραδιάς.

Το MEGA θα μεταδώσει και σε live streaming το έκτακτο ενημερωτικό πρόγραμμα της ημέρας των εκλογών, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του megatv.com/ekloges2012.

ΑΝΤ1

Από τις 07:00 το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων. Από μια μαραθώνια μετάδοση, δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα καλύπτουν, λεπτό προς λεπτό, όλη την επικαιρότητα και θα μεταφέρουν με αξιοπιστία τον παλμό των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012. Μέσα από ζωντανές συνδέσεις σε περισσότερα από 15 σημεία σε όλη την Ελλάδα και καλεσμένους στο στούντιο, θα υπάρξουν αναλύσεις, σχολιασμοί και ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της χώρας.

Επιπλέον, στην ειδική αυτή εκπομπή οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν μεταδόσεις από τα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του θα ενημερώνουν τους ψηφοφόρους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την εκλογική διαδικασία.

Από τις 18:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα πάρει η εκπομπή «Εκλογές 2012 οι Έλληνες αποφασίζουν» με τη Μαρία Χούκλη. Μαζί της, ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού θα βρίσκονται στις επάλξεις των πολιτικών εξελίξεων. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, το παρών στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα δώσουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής και προσωπικότητες των γραμμάτων, οι οποίοι θα σχολιάσουν και θα αναλύσουν την εκλογική διαδικασία όπως αυτή θα εξελίσσεται. 

Μόλις κλείσουν οι κάλπες, ακολουθεί η εντυπωσιακή απεικόνιση των Exit Poll της Metron Analysis. Τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς, ενώ παράλληλα οι ρεπόρτερς του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, καθώς και όσα συμβαίνουν ταυτόχρονα με τη ροή των αποτελεσμάτων.

ΣΚΑΪ

«Εκλογές 2012». Οι πιο κρίσιμες εκλογές από την πιο ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τις 06:00 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς με την εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. 

Στις 10:00 τη σκυτάλη παραλαμβάνει η «Πρώτη Γραμμή» μες τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και τη ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα.

Αμέσως μετά το «ΣΚΑΪ Τώρα» και η Πόπη Τσαπανίδου συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο από τις 14:00. Στις 18:00 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών. Ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, έγκυρα ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων. Στο στούντιο σχολιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Στις 22:30 την εκλογική βραδιά συνεχίζει ο Νίκος Ευαγγελάτος μέχρι και τις 02:30 τα ξημερώματα. Από τις 2.30 τα ξημερώματα μέχρι και το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχή ροή αποτελεσμάτων.

ALPHA

Ο ALPHA θα βρίσκεται και πάλι με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, στις 17 Ιουνίου. Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου και τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Αλεβίζου, θα βρίσκονται από τις 18:00 στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του ALPHA για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν την επικαιρότητα, τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο με τη βοήθεια των πλέον προηγμένων τεχνολογικών μέσων. 

Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης. 

Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.

Η κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming στις 18:00, στην ιστοσελίδα alphatv.gr/eklogeslive.

STAR

Μέσα από το διευρυμένο δελτίο ειδήσεων ο Παναγιώτης Στάθης θα ξεκινήσει από τις 18:50 τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Οι πολιτικοί συντάκτες του STAR θα βρίσκονται στα στρατηγεία των κομμάτων. Ζωντανές ανταποκρίσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από το υπουργείο Εσωτερικών για νέα από τα εκλογικά τμήματα και την πρόοδο των καταμετρήσεων. Στο στούντιο θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες από τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό χώρο. Σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστου. Ο εκδότης Γιώργος Τράγκας δίνει το δικό του στίγμα στον σημαντικό αυτό εκλογικό αγώνα. 

Τον γενικό συντονισμό από το control room θα έχει ο Γενικός Δ/ντης Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος θα συζητήσει και από το στούντιο με τους καλεσμένους και θα εκθέσει σκέψεις και συμπεράσματα. Η μετάδοση από το Star θα ολοκληρωθεί στις 22:00.

Τότε, το κανάλι θα προβάλει την ελληνική κωμωδία «Γάμος αλά ελληνικά». Κατά τη διάρκεια, που οι τηλεθεατές του STAR θα παρακολουθούν την ταινία, θα περνάει κρόουλ με την πορεία των αποτελεσμάτων.

KONTRA CHANNEL

Σε… φουλ εκλογικούς ρυθμούς θα κινείται από το απόγευμα της Κυριακής το KONTRA CHANNEL. Ο μαραθώνιος του σταθμού θα ξεκινήσει στις 18:00 και μία ώρα αργότερα θα παρουσιάσει τα exit poll και τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ο Γιώργος Κουβαράς, ο Σωτήρης Ξενάκης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Παναγιώτης Τζανετάτος, με όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, θα βρίσκονται σε θέση μάχης με ζωντανές συνδέσεις, συνεχή ροή ειδήσεων και αποτελεσμάτων.

Μαζί τους στο στούντιο, καλεσμένοι από όλο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό φάσμα της χώρας σε μια πρώτη αποτύπωση του σκηνικού της επόμενης μέρας για τη χώρα μας.

soccerplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ