2019-10-10 08:32:18
Φωτογραφία για Νέα προβλήματα για τα 14nm της Intel
Η μικρότερη παραγωγή CPUs από την Intel οδηγεί σε bottlenecks για μερικούς κατασκευαστές που περιμένουν να τους εγκαταστήσουν στα συστήματά τους.

Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών και όχι μόνο φαίνεται πως αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα διαθεσιμότητας με τα 14nm της Intel και τα νέα βρήκαν διέξοδο μέσω του DigiTimes που κρατάει τις πηγές του ανώνυμες. Τα προβλήματα δείχνουν να έχουν χτυπήσει περισσότερο την αγορά των φορητών συστημάτων, εκεί όπου η Intel κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έναντι της AMD.

Αρκετά gaming notebooks πλέον εφοδιάζονται με οκταπύρηνους επεξεργαστές που κατά τη κρίση των ειδικών καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο wafer και ως εκ τούτου, κατασκευάζονται λιγότερα κομμάτια στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτό σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση που έχουν τα CPU στα 10nm δημιουργούν προβλήματα στη πιο δημοφιλή λιθογραφία της Intel για ακόμη μια φορά. Πριν από μήνες η Intel είχε περάσει αντίστοιχη φάση ενώ είχαμε ακούσει μέχρι και για outsourcing της παραγωγής στη Samsung για τη κατασκευή chips στα 14nm την ίδια στιγμή που ο ανταγωνισμός στην x86 αυξάνεται αφού περιμένουμε την είσοδο μιας μεγάλης κινέζικης εταιρίας που μέχρι το 2020 θα έχει ένα ενδιαφέρον chip να προσφέρει στην αγορά.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ