2012-06-17 08:52:46
Φωτογραφία για ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να κατασβήσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Κερατέα και μαίνεται στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Λαύριο, όπου κατευθύνεται στον δρυμό και σε όλο το μέτωπο της Λαυρεωτικής, Παλαιά Φώκαια, Λεγραινά, Καμάριζα και Θυμάρι.

Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στο Ντράφι Πεντέλης, στον Κάλαμο και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, ενώ καλύτερα πηγαίνει η φωτιά στον Μαραθώνα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Κύθνο και οι φωτιές σε Πύλο και Νεάπολη Λακωνίας.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 60 οχήματα με 200 πυροσβέστες, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 23 υδροφόρες των ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένονται και 15 ακόμη οχήματα από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία. Ακόμα συμμετέχουν δύο Canander από την Ιταλία.

Στην Παλαιά Φώκαια εκκενώθηκε προληπτικά γηροκομείο, ενώ κάτοικοι της περιοχής Συντερίνα, μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ορισμένα από τα οποία υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ και στην Καμάριζα κάηκαν αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Υπαίτιοι για τη φωτιά φαίνονται τέσσερις άνδρες, οι οποίοι έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

•Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

•Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

•Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

•Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας

(Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

•Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ