2019-11-07 14:03:10
Φωτογραφία για Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των τραπεζών
Έφοδος στα γραφεία και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές έχουν μπει στα κεντρικά γραφεία απομακρύνοντας τα στελέχη και συγκεντρώνουν έγγραφα, σκληρούς δίσκους και άλλες πληροφορίες, με τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους να αφορούν πιθανότατα τις αυξήσεις στις προμήθειες που είχαν αναγγελθεί και στη συνέχεια πάγωσαν. Ουσιαστικά θα εξεταστεί κατά πόσο έδρασαν συντονισμένα σε αυτό το μέτωπο. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε επανειλημμένα ασκήσει κριτική σε αυτό το μέτωπο στις τράπεζες, ενώ το ζήτημα είχε απασχολήσει και σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Εν μέσω αντιδράσεων, οι τράπεζες έκαναν ένα βήμα πίσω, ανακοινώνοντας ότι παγώνουν ορισμένες αυξήσεις, αλλά και ότι θα υπάρξουν μειώσεις σε συγκεκριμένες προμήθειες, που αφορούν ακριτικές περιοχές. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε κάνει λόγο για ένα θετικό πρώτο βήμα από την πλευρά των τραπεζών, προσθέτοντας πάντως πως η κυβέρνηση περιμένει να υπάρξει και συνέχεια, με περισσότερο τολμηρές ενέργειες.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ