2019-11-14 19:20:22
Φωτογραφία για Χειρουργείο στο κεφάλι για τον Τζίμι Κάρτερ
Για να αντιμετωπιστεί η πίεση που του προκάλεσε η αιμορραγία μετά από πτώση στο σπίτι του

Σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση στον εγκέφαλό του από την αιμορραγία που του προκάλεσαν οι πρόσφατες πτώσεις του θα υποβληθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.

Ο Κάρτερ εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα και η επέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Ο 95χρονος Κάρτερ «εισήχθη στο Emory University Hospital για επέμβαση που έχει στόχο την ανακούφιση της πίεσης στον εγκέφαλό του που οφείλεται σε αιμορραγία που υπέστη έπειτα από πρόσφατες πτώσεις του».

«Ο πρόεδρος Κάρτερ ξεκουράζεται και η σύζυγός του, η 92χρονη Ρόζαλιν, βρίσκεται στο πλάι του», πρόσθεσε το Carter Center.

Ο πρώην πρόεδρος είχε νοσηλευτεί στα τέλη Οκτωβρίου για κάταγμα στην λεκάνη που είχε προκληθεί από πτώση μέσα στο σπίτι του. Το ίδρυμά του είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το κάταγμα ήταν «ελαφρύ».

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (1977-1981), ο γηραιότερος πρώην πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, είχε τραυματιστεί επίσης στο κεφάλι στις 6 Οκτωβρίου και πάλι πέφτοντας μέσα στο σπίτι του, αλλά την επόμενη ημέρα παρέστη σε εκδήλωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Habitat for Humanity που αφορούσε σε σχέδιο για την κατασκευή σπιτιών, κατά την οποία ήταν όρθιος και δραστήριος, μολονότι το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και είχε ένα τσιρότο που κάλυπτε 14 ράμματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ