2019-11-29 00:15:36
Φωτογραφία για Νέα ανατροπή με τα αίτια θανάτου του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα! Ήταν εμβολιασμένο
HR

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 8χρονου αγοριού από διφθερίτιδα μια ξεχασμένη παιδική ασθένεια καθώς βάση του ιατρικού ιστορικού του είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου.

Νωρίτερα υπήρχαν οι πληροφορίες ότι το παιδί είχε λάβει μόνο τις δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, την διφθερίτιδα και τον κοκκύτη.

Αν και δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σαφή εικόνα για τα αίτια του θανάτου, ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού», υποστηρίζει ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το 8χρονο αγόρι το οποίο είχε βεβαρημένο ιατρικό, φιλοξενήθηκε το 2011 στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου έμεινε μέχρι να υιοθετηθεί.

Τι λέει το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για τις πιθανές αιτίες


Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Παίδων η οποία αναφέρει τα εξής: «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού” ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ