2019-12-22 11:26:44
Φωτογραφία για Στο φουλ οι «μηχανές» στο ΥΕΘΑ – Ο άνθρωπος με τον κομβικό ρόλο στην προώθηση των θεμάτων
Σε ένα χώρο που κατά το παρελθόν είχε φθάσει να στεγάζει ακόμα και έξι άτομα στην πολιτική του ηγεσία (υπουργό, αναπληρωτές, υφυπουργούς, ειδικό γραμματέα), με αποτέλεσμα τη συχνή δυσλειτουργία λόγω διασταύρωσης αρμοδιοτήτων, τώρα μόνο με τρεις ανθρώπους (ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και γ.γ.) έχει επιτευχθεί μέσω αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας, παραγωγή σημαντικού έργου.

Αν και οι συγκυρίες μόνο ευνοϊκές δεν είναι, ιδίως λόγω της ανάθεσης στον ΥΦΕΘΑ του ρόλου του Εθνικού Συντονιστή για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, η πρόοδος των εργασιών είναι αδιαμφισβήτητη.

Τα φώτα του υπουργείου κάθε βράδυ σβήνουν πάρα πολύ αργά και έτσι θέματα που είχαν βαλτώσει ξεμπλοκάρουν με γοργούς ρυθμούς (F16, Mirage, ΕΑΒ, τορπίλες υποβρυχίων, προσλήψεις ΟΒΑ, ελικόπτερα Π.Ν. κ.λπ.). Αξιοσημείωτη σε όλα τα παραπάνω είναι η παρουσία του γ.γ. ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος συντονίζοντας το έργο των γενικών επιτελείων και των γενικών διευθύνσεων του υπουργείου έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην προώθηση των θεμάτων.

Η επιστημονική του κατάρτιση ως νομικού, σε συνδυασμό με το ευρύ νομικό επιτελείο, του παρέχει την απαραίτητη κάλυψη και ασφάλεια στους έχοντες το τελικό δικαίωμα υπογραφής. Άλλωστε η υπογραφή του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΑ έχει τεθεί σε πάνω από 2.500 αποφάσεις από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του.

Από την στήλη «Παράτυπος» της έντυπης έκδοσης 

ΠΗΓΗ: https://www.eleftherostypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ