2019-12-31 09:31:49
Φωτογραφία για Μηχανήματα και ηλεκτρικές κλίνες στα νοσοκομεία της Κρήτης
Συντάκτης: Virus

Ποδαρικό θα κάνει το νέο έτος στα νοσοκομεία της Κρήτης με τη προμήθεια δύο σημαντικών μηχανημάτων και ηλεκτρικών κλινών κατόπιν της έγκρισης που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Πηγή χρηματοδότησης θα αποτελέσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020.

Ειδικότερα, το «πράσινο φως» δόθηκε για τη προμήθεια ενός Συστήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου – Στεφανιογράφου ενός επιπέδου, το οποίο και θα εξυπηρετεί τους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος». Το κόστος για το συγκεκριμένο μηχάνημα υπολογίζεται στα 680.000,00 ευρώ.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα αποκτήσει Συγκρότημα Μαγνητικού Συντονισμού (MRI)-3Tesla, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.400.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» θα προμηθευτεί 83 ολοκληρωμένα Σετ Ηλεκτρικών Κλινών Νοσηλείας, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 365.200,00 ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία προμήθεια αποτελεί ένα μέρος του ποσού των 1.375.306 ευρώ περίπου, που προγραμματίζεται να κατατεθεί από την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τις προσεχείς ημέρες προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας και αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, για τις ανάγκες της νέας πτέρυγας του Β.Γ.Ν.Η..

Τα προαναφερόμενα θα υλοποιηθούν μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων ένταξης τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Πηγή: cretapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ