2012-06-19 10:57:03
Φωτογραφία για Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά οι αφίσες παραμένουν
Για καθυστέρηση πολιτικών ηθών έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης αφισοκόλλησης, στην οποία προχώρησαν τα περισσότερα από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η προεκλογική αφισοκόλληση απαγορεύεται στους δρόμους της Αθήνας, εκτός από ορισμένα σημεία που έχει ορίσει η διακομματική επιτροπή και παρά τις αυστηρές ποινές που προβλέπει η νομοθεσία, τα κόμματα δεν σεβάστηκαν την απόφαση.

Εξήγησε ότι το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος είναι της τάξης του 5% της ετήσιας χρηματοδότησης των κομμάτων. Μάλιστα, είπε ότι έχει παραπέμψει το θέμα στην ειδική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και εξέφρασε την ελπίδα να επιβληθεί το πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν μαζέψει πάνω από 10 τόνους χαρτί, από τις παράνομες αφίσες των κομμάτων και τόνισε ότι υπάλληλοι του Δήμου αναγκάζονται να καθαρίζουν καθημερινά τις αφίσες, χωρίς να είναι αυτή η αρμοδιότητά τους.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για αναλγησία των κομμάτων σε ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει και με το περιβάλλον και με την καλαισθησία της πόλης, αλλά και με τα έξοδα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ