2020-01-24 23:20:37
Φωτογραφία για Ελλάδα: Αυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
 Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν όλο και πιο έντονα στη «ζωή» μας, αφού ήδη οι προτάσεις που υπάρχουν είναι περισσότερες από ποτέ. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά

αναμένουμε ακόμη πιο πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα να κάνουν το ντεμπούτο τους, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κατηγορίες όπως π.χ. τα μικρά αυτοκίνητα, που είναι και οι πιο εμπορικές της αγοράς.

Έτσι λοιπόν, η πριν λίγων ημερών άφιξη στην Ελλάδα του νέου Skoda Citigo σηματοδότησε και την άφιξη του φθηνότερου ηλεκτρικού μοντέλου της χώρας μας, αφού η αρχική τιμή του Citigo-e iV όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, έχει οριστεί στις 22.300 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το Skoda Citigo-e iV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με μοτέρ 83 ίππων, το οποίο στον αυστηρότερο κύκλο μέτρησης WLTP έχει αυτονομία κίνησης από 225 έως 274 km με μια πλήρη φόρτιση.

Στην τριάδα των φθηνότερων ηλεκτρικών της αγοράς τοποθετούνται και τα VW e-up! και smart fortwo EQ (κάτω φωτό), τα οποία κοστίζουν 23.300 και 23.740 ευρώ αντίστοιχα. Όπως συμβαίνει και με το Citigo, έτσι και αυτά είναι μοντέλα της μίνι κατηγορίας.

Φυσικά, για να φθηνύνουν ακόμη περισσότερο οι τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων θα πρέπει και στην Ελλάδα να δοθούν κίνητρα για την αγορά τους. Ήδη, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης προσφέρονται χρηματικά οφέλη για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα πρέπει και η χώρα μας να ακολουθήσει αυτό το δρόμο ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ