2020-01-26 11:45:46
Φωτογραφία για Νέος κοροναϊός: Ενισχύεται η ικανότητα εξάπλωσής του προειδοποιούν οι κινεζικές αρχές
Ο Υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας 1.230 γιατροί έχουν μεταβεί στην πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι, ώστε να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν την επιδημία. ΗΠΑ, Γαλλία και άλλες χώρες σπεύδουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη συγκεκριμένη πόλη με έκτακτες πτήσεις τσάρτερ. Δίνεται προτεραιότητα σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, πρόσθεσε.

Κρούσματα του φονικού ιού έχουν αναφερθεί πέραν της Κίνας, στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, Το πρώτο ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε και στον Καναδά σε έναν άνδρα που επέστρεψε στη χώρα από την Κίνα.


Αρνητικοί στον κοροναίό οι Κινέζοι τουρίστες στη Ρωσία 

Στη Ρωσία ο Κινέζοι τουρίστες, που μεταφέρθηκαν χθες από ξενοδοχείο της Μόσχας σε Νοσοκομείο, βρέθηκαν τελικά αρνητικοί στον νέο κοροναϊό, όπως ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας Υγείας της πόλης στο πρακτορείο Tass. «Όλοι οι Κινέζοι τουρίστες, που μεταφέρθηκαν χθες σε Νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων, εξετάστηκαν. Τα εργαστηριακά τεστ για τον κοροναϊό 2019-CoV είναι αρνητικά», ανέφερε ο αξιωματούχος. «Δεν εντοπίστηκε ο ιός».

Όλοι οι ασθενείς θα πάρουν εξιτήριο εκτός από μία γυναίκα που διαγνώστηκε με γρίπη τύπου Α. «Λαμβάνει την απαιτούμενη θεραπεία...Ανταποκρίνεται καλά και σύντομα θα λάβει εξιτήριο», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

ΑΜΠΕ/Reuters/Xihnua

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ