2020-01-27 13:36:12
Φωτογραφία για Τα παιχνίδια του υποσυνείδητου
Κάθε άνθρωπος χωρίζει τις περιόδους της ζωής του σε "κουτάκια". Κάποια από αυτά συμβολίζουν τις θετικές του περιόδους, κάποια άλλα τις πιο αρνητικές, εκείνες που έχουν δεχθεί τη λιγότερη αγάπη, εκείνες που ένιωθαν παραμελημένοι συναισθηματικά.

Πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να ξεπεράσουν την περίοδο της ζωής τους που δέχθηκαν τη λιγότερη αγάπη. Το μυαλό τους και η καρδιά τους μένουν κολλημένα σε εκείνη την περίοδο και όσο και αν προχωρήσουν, όσο και αν εξελιχθούν μέσα τους επιστρέφουν ξανά και ξανά σε εκείνη την αρνητική περίοδο που τους έχει σημαδέψει.

Αυτό φυσικά δεν γίνεται πάντα ξεκάθαρο από τους υπόλοιπους. Πολλές φορές είναι και πολύ δύσκολο καθώς αποτελεί μια υποσυνείδητη κατάσταση ενώ πολλοί εξ' αυτών των ανθρώπων έχουν μια πολύ καλή ζωή που λειτουργεί ως τέλεια βιτρίνα για τη πληγωμένη ψυχοσύνθεση τους.

Τα δείγματα πως ένας άνθρωπος ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι τα εξής:


– Αποτυγχάνει να αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαμορφώσει υγιείς σχέσεις με τους άλλους.

– Δυσκολεύεται στο να καθιερώσει σχέσεις και να εμπιστευτεί τους άλλους.

– Δεν έχει το αίσθημα αυτό-αξίας.

– Φοβάται να ξεκινήσει υγιείς σχέσεις με τους άλλους.

–Θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο.

–Νιώθει ανασφαλής και αβέβαιος για τον εαυτό του.

Μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος να «ξεκολλήσει» από το παρελθόν και να προχωρήσει στο μέλλον; Ίσως ναι, ίσως όχι. Κατά μία έννοια έχει ήδη προχωρήσει, απλά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού του που μένει πίσω.

Για να το «τραβήξει» και αυτό μπροστά δεν έχει παρά να πείσει τον εαυτό του πως δεν είναι η αρνητική περίοδος της ζωής του που τελικά έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο για τον εαυτό του αλλά το γεγονός ότι αυτή τελικά αποτελεί παρελθόν. Μπορεί το να μετασχηματίσει την ψυχολογία του προς αυτή την κατεύθυνση να μην είναι κάτι απλό αλλά με εσωτερική δουλειά όλα είναι πιθανά.
via
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ