2020-01-30 01:00:21
Φωτογραφία για Συρίγος : Να πάμε στη Χάγη, αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε κυριαρχικά μας δικαιώματα
«Για να φτάσουμε στο συνυποσχετικό χρειάζεται να προηγηθεί διαπραγμάτευση», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την άποψη ότι ο ίδιος είναι υπέρ της Χάγης, αλλά χρειάζεται στρατηγική διότι αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν όλα πάνω στο τραπέζι καθώς το συνυποσχετικό είναι κρίσιμο στοιχείο, εξέφρασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος όλοι είναι σύμφωνοι με το να πάμε στη Χάγη και στη σύγχρονη αντίληψη να πάμε στη Χάγη για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου για υφαλοκρηπίδα και για ΑΟΖ «και τώρα έρχονται διάφοροι και πετάνε ένα πονηρό, «δεν είναι το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας; Γιατί φοβόμαστε να πάμε στη Χάγη για όλα τα θέματα;»

Η απάντηση είναι «οι Τούρκοι θέτουν θέματα γκρίζων ζωνών κυριαρχίας, αμφισβητούν την κυριαρχία σε κάποια νησιά. Ποιος θα πάει να πει στους κατοίκους των Οινουσσών, της Γαύδου, των Φούρνων ότι ξέρετε κύριοι θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο για να δούμε αν θα είσαστε ελεύθεροι ή μειονότητα μέσα στην Τουρκία, αλλά μη στεναχωριέστε το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος μας, θα κερδίσουμε;» ανέφερε.


Στη συνέχεια ο κ. Συρίγος είπε ότι για να φτάσουμε στο συνυποσχετικό χρειάζεται να προηγηθεί διαπραγμάτευση και σημείωσε πως «στη διαπραγμάτευση δεν μπορείς να πηγαίνεις με τα χέρια κατεβασμένα και να λες εσείς τι ζητάτε στην Ανατολική Μεσόγειο; Φτιάξατε το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και ζητάτε όλη την περιοχή ως την Κρήτη, διεκδικήσατε το ’12 όλη την περιοχή από τη Ρόδο ως το Καστελόριζο, ωραία, πάμε λοιπόν να συζητήσουμε αυτά που εσείς διεκδικείτε και πάμε εκεί πέρα για οριοθέτηση, δεν θα έρθει ο άλλος, ο άλλος πρέπει να αισθάνεται ότι πρέπει να πιέζεται για να έρθει, ότι έχει κάτι να χάσει αν δεν έρθει, αν δεν το πας με τη λογική ότι θα τον πιέσεις, θα του περάσεις το μήνυμα ότι κοίταξε να δεις, έχεις να χάσεις αν δεν πας στη Χάγη».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ