2020-01-30 02:53:11
Φωτογραφία για Προκλητική απάντηση Τουρκίας σε Μακρόν: Η Γαλλία ευθύνεται για τα προβλήματα στη Λιβύη
Οι κατηγορίες φτάνουν ύστερα από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, με τις οποίες επέκρινε τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν ότι αθέτησε την υπόσχεσή του συνεχίζοντας να αναμιγνύεται στις λιβυκές υποθέσεις

Πόλεμος δηλώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε Παρίσι και Άγκυρα, με τον Εμανουέλ Μακρόν να στέλνει σαφή μηνύματα κατά της τουρκικής προκλητικότητας και του μνημονίου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Η Τουρκία, ωστόσο, με τον δικό της τόπο - αψηφώντας τις προειδοποιήσεις - σφυρίζει αδιάφορα και κατηγορεί τη Γαλλία ότι είναι υπεύθυνη για την αστάθεια στη Λιβύη.

Οι κατηγορίες φτάνουν ύστερα από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, με τις οποίες επέκρινε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «αθέτησε την υπόσχεσή του» συνεχίζοντας να αναμιγνύεται στις λιβυκές υποθέσεις.

«Ο κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη από την αρχή της κρίσης το 2011 είναι η Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.


«Αν η Γαλλία επιθυμεί να συμβάλει στην εγκαθίδρυση ειρήνης στην Λιβύη, θα πρέπει να σταματήσει τον Χάφταρ», ανέφερε ο Τούρκος εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

Το απόγευμα ο Μακρόν δήλωσε πως έχουμε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τουρκικά πολεμικά πλοία με επιβαίνοντες Σύρους μισθοφόρους να φτάνουν σε λιβυκό έδαφος. «Αυτό είναι μια ξεκάθαρη και σοβαρή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο...».

Σημείωσε, ακόμη, πως η συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με όσα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν στη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ